Германското правителство е подготвило още един пакет с помощи за

...
Германското правителство е подготвило още един пакет с помощи за
Коментари Харесай

Германия дава рекорден пакет с оръжейна помощ на Украйна

Германското държавно управление е подготвило още един пакет с помощи за Украйна, като помощта е най-вече от оръжия. Това оповестява последният брой на списание „ Шпигел “. По данни на Министерството на защитата през идващите седмици и месеци Украйна ще получи от Германия спомагателни оръжия на стойност към 2,7 милиарда евро.

" С този скъп принос от незабавно нужни военни материали за следващ път демонстрираме, че Германия е сериозна в поддръжката си ", съобщи федералният министър на защитата Борис Писториус в особено изказване. " Всички ние желаем бързото преустановяване на тази ужасна война, водена от Русия против украинския народ, която е в прорез с интернационалното право. За съжаление това към момента не може да се реализира, заради което Германия ще окаже цялата помощ, на която е способна, до момента в който е належащо ", съобщи Писториус.

Списъкът с помощ включва още 20 бойни машини на пехотата " Мардер ", 30 танка " Леопард 1 А5 ", 18 колесни гаубици, 15 противовъздушни танка " Гепард ", 200 разследващи безпилотни летателни апарата, четири спомагателни противовъздушни системи IRIS-T, муниции и повече от 100 бойни и логистични бронирани машини. Според отчета това е най-големият оръжеен пакет, предоставян до момента от Германия за подсилване на украинските въоръжени сили от началото на войната през февруари 2022 година

Според „ Шпигел “ пакетът ще бъде разгласен като знак на немската взаимност с Украйна паралелно с връчването на премията " Карл Велики " на украинския президент Володимир Зеленски в неделя в Аахен. Възможно е самият Зеленски да дойде в Германия за церемонията по награждаването.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР