Германското правителство е одобрило през 2019 г. за пръв път

...
Германското правителство е одобрило през 2019 г. за пръв път
Коментари Харесай

Германия с над 8 млрд. евро оръжеен износ

Германското държавно управление е одобрило през 2019 година за пръв път оръжеен експорт за над 8 милиарда евро, сочат публични данни, представени от ДПА.

Стойността на разрешителните за износ се е повишила от 4,824 милиарда евро за 2018 година до 8,015 милиарда евро за идната година съгласно информация на немското икономическо министерство, предоставена по искане на Зелените.

Трийсет и два % от утвърждения експорт е обвързван с бойни оръжия, до момента в който останалата част съставлява военно съоръжение, добавя Българска телеграфна агенция.

Германия е подобрила предходния си връх (7,859 милиарда евро от 2015 г.) още към средата на декември, само че данните, до които е получила достъп ДПА, демонстрират цената на утвърдените покупко-продажби в областта на защитата за цялата година.

Одобренията за експорт на оръжие за страни отвън Европейски Съюз и НАТО - издаването на каквито в някои случаи в предишното е било противоречиво заради безпокойства от ситуацията с човешките права - се усилват като стойност с съвсем милиард евро. Подобни покупко-продажби съставляват общо 44,1 на 100 от всички покупко-продажби в областта на защитата при дял от 52,8 % миналата година.

Новият връх от 2019 година може да провокира още търкания в ръководещата коалиция в Германия, в границите на която новоизбраното управление на Германската социалдемократическа партия ускори рецензиите си против износа на оръжие за зони на спорове, отбелязва ДПА. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР