Германското правителство е готово на сериозен диалог за европейска сигурност

...
Германското правителство е готово на сериозен диалог за европейска сигурност
Коментари Харесай

Дипломатически рейд на германския външен министър в Киев и в Москва

Германското държавно управление е готово на сериозен разговор за европейска сигурност с Русия, само че няма да се отклони от правилата си, заяви външният министър Аналена Бербок, която в два следващи дни, през днешния ден и на следващия ден ще посети Киев и Москва.

„ Готови сме да проведем сериозен разговор за взаимни съглашения и да предприемем стъпки, които ще дадат повече сигурност на всички в Европа, в това число и на Русия. Ние обаче не можем и няма да се отклоним от главните правила на Хелзинкското съглашение “, настоя Бербок, представена от ТАСС, визирайки документа от 1975 година, подписан на Конференцията за сигурност и съдействие в Европа и считан за основен детайл от потушаването на напрежението от Студената война.

По време на двудневната си дипломатическа совалка Бербок първо ще организира диалози през днешния ден с украинския президент Володимир Зеленски и сътрудника си Дмитрий Кулеба. После ще отпътува за Москва, където за на следващия ден има планувана среща с съветския външен министър Сергей Лавров. На срещите ще бъдат разисквани обстановката в Донбас, напрежението на руско-украинската граница и двустранните връзки.

„ По време на диалозите ми в Москва ще бъде значимо за мен да посоча нашата позиция. Новото федерално държавно управление желае задълбочени и постоянни връзки с Русия. Списъкът с конфликтни въпроси, които би трябвало да обсъдим, е дълъг “, разяснява немският външен министър. Говорейки за значимите двустранни тематики, тя изброи науката, културата, търговията, възобновимите енергийни източници и климатичните проблеми.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР