Германското правителство е близо до постигането на съгласие за спасителен

...
Германското правителство е близо до постигането на съгласие за спасителен
Коментари Харесай

Германия ще бори растящите цени на газа с фонд от €200 млрд.

Германското държавно управление е покрай постигането на единодушие за избавителен финансов пакет, който ще е на стойност сред 150 и 200 милиарда евро, заяви в четвъртък немското издание „ Ханделсблат “ (Handelsblatt).

Планът ще включва „ спирачка “ на цените на природния газ, показаха пред новинарското издание неназовани държавни източници. Т.нар. „ спирачка на цената на газа “ ще бъде финансирана посредством Фонда за икономическа стабилизация (WSF), употребен преди този момент по време на рецесията, породена от коронавирусната пандемия.

Междувременно немският канцлер Олаф Шолц удостовери по време на брифинг за пресата, че държавното управление на страната

възнамерява да продължи с концепцията за фонд от 200 милиарда евро, който има за цел да помогне в борбата против растящите цени на газа.

„ Германия ще финансира „ стопански защитителен щит “ в размер до 200 милиарда евро, който ще бъде основан, с цел да помогне за справяне с растящите енергийни цени, посредством поемането на нови заеми “, уточни Шолц, добавяйки, че обществените финанси на страната са постоянни.

„ Германското държавно управление ще направи всичко по силите си, с цел да понижи цените. Сега слагаме огромен предпазен чадър “, акцентира Шолц.

Немският канцлер показа още, че „ таванът на цените на силата ще пристигна неотложно, защото се чака експертна комисия незабавно да се съветва и да показа оферти “.

Немските компании и семейства би трябвало да понижат в допълнение потреблението на газ, до момента в който Германия води икономическа война с Русия, обявиха министрите на финансите и на стопанската система на днешната взаимна конференция с канцлера Олаф Шолц, който се включи по видеовръзка поради слагането му под Covid карантина.

„ Енергийната рецесия, която претърпяваме в Европа, заплашва да прерасне в икономическа, а също по този начин и в обществена рецесия “,

сподели министърът на стопанската система Роберт Хабек, съобщи Ройтерс.

Мерките за помощта от 200 милиарда евро, оповестени през днешния ден, ще останат в действие до март или април 2024 година, сподели още икономическият министър Хабек.

„ Намираме се в енергийна война “, съобщи от своя страна министърът на финансите Кристиан Линднер и добави, че Германия ще отговори с цялостната си икономическа мощност.

Финансовият министър Линднер акцентира, че Германия изпраща значимо обръщение към пазарите, че продължава своята постоянна и постоянна фискална политика.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР