Германското правителство даде днес зелена светлина за рестартиране на срещите

...
Германското правителство даде днес зелена светлина за рестартиране на срещите
Коментари Харесай

Футболът в Германия се завръща този месец

Германското държавно управление даде през днешния ден " зелена светлина " за рестартиране на срещите в първите две дивизии
Мачовете в Бундеслигата и във втората дивизия на немския футбол ще се възобновят във втората половина на май и ще се играят без аудитория, оповестява ДПА.

Германското държавно управление даде през днешния ден " зелена светлина " за рестартиране на срещите в първите две дивизии след паузата поради пандемията от ковид.

Точната дата на възобновяване на сезона ще бъде оповестена от Германската футболна лига.

Новината беше оповестена след видеоконферентен диалози на немския канцлер Ангела Меркел с водачите на 16-е немски провинции. Съгласно сделката провинциалните управляващи са се съгласили да обвържат разхлабването на рестрикциите с броя на новите инфекции, което значи, че в случай че окръг или град записват над 50 нови случая на болест на 100 000 поданици през седемдневен интервал, то провинцията би трябвало да вкара още веднъж по-строгите рестрикции.

Федералното държавно управление и провинциалните ръководители са се съгласили да удължат ограниченията за обществена отдалеченост до 5 юни.

Германската футболна лига и федерация предоставиха в детайли управление за клубове и други заинтригувани страни за това по какъв начин мачовете от последните девет кръга от сезона могат да се проведат в оптимално безвредна среда, като разпоредбите за разграничаване би трябвало да се съблюдават отвън терена и честото тестване на всички.

Футболното състезание на Германия беше прекъснато на 16 май поради пандемията от ковид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР