Германското министерство на финансите е предложило на САЩ през август

...
Германското министерство на финансите е предложило на САЩ през август
Коментари Харесай

Германия предлага на САЩ сделка за „Северен поток-2“

Германското министерство на финансите е предложило на Съединени американски щати през август да финансира построяването на терминали за доставка на полутечен природен газ в страната в подмяна на завършването на строителството на газопровода "Северен поток-2 ", написа "Цайт ".
Германският министър Олаф Шолц е направил такова предложение на американския си сътрудник Стивън Мнучин, първо устно, а по-късно, на 7 август и документално.
Предложено е било да се построят приемни терминали за полутечен природен газ в Брунсбютел и Вилхелмсхафен, като Германия е щяла да даде до един милиард евро за това.
От своя страна Съединени американски щати е трябвало да разрешат гладко довеждане докрай на строителството и въвеждането в употреба на "Северен поток-2 ".
Проектът "Северен поток-2 " включва създаване на газопровод с потенциал 55 милиарда кубически метра годишно от съветското крайбрежие през Балтийско море до Германия. Съединени американски щати интензивно се опълчват на плана, като разпространяват своя полутечен природен газ в Европейски Съюз. Вашингтон наложи наказания против "Северен поток-2 " през декември, като желаеха от фирмите неотложно да спрат полагането на газопровода. Сега Съединени американски щати разискват разширението на ограниченията против плана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР