Германското коалиционно правителство се отказа от противоречивите си планове да

...
Германското коалиционно правителство се отказа от противоречивите си планове да
Коментари Харесай

Германското правителство се отказа от намеренията си да премахне думата раса от Конституцията

Германското съдружно държавно управление се отхвърли от спорните си проекти да отстрани думата " раса " от антидискриминационна наредба в Конституцията, съобщи ДПА, което се базира на собствен източник. 

Според някои критици в Германия от дълго време съществува чувството, че използването на понятието " раса " в главния закон допуска действителното битие на разнообразни човешки раси.

Въпросната дума е употребена в трети раздел от Конституцията, който постанова строга възбрана на дискриминирането, учредена на " пол, родословие, раса, език, татковина и генезис, религия, както и религиозни и политически възгледи ". 

Текстът е написан по отношение на бруталния кървясъл гнет на нацисткия режим, който е надвит едвам четири години преди приемането на Конституцията на Западна Германия, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Някои германци обаче не считат използването на думата " раса " за уместна, частично поради необятното ѝ потребление в нацистката изразителност и агитация. 

Сред хората, които се опълчиха на проектите за смяна в текста на главния закон, бе и Йозеф Шустер, ръководител  на Централния съвет на евреите в Германия. Според него премахването на понятието е опит да се пренапише историята. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР