Германското издание Focus излезе с публикация, наречена 8,05 евро за

...
Германското издание Focus излезе с публикация, наречена 8,05 евро за
Коментари Харесай

Българите плащат най-скъпото гориво в Европа спрямо стандарта на живот | Българинът трябва да работи 43 минути, за да си купи литър бензин

Германското издание Focus излезе с обява, наречена „ 8,05 евро за литър: когато цените на бензина в Европа в действителност смазват ”. България е преди всичко в тази антикласация. За какво става въпрос?

Какво се случва с цените на горивата е ясно на всички. Литър бензин е коствал приблизително 2,26 евро в Германия през предходната седмица. Това е покрай върха от началото на март и към момента е на равнища, които в никакъв случай преди този момент не са достигани, а евентуално цената скоро няма да спре да пораства. И тук няма да навлизаме в аргументите за този растеж.

Според Автомобилния клуб на Германия (AVD), сега Германия е с третата най-висока цена на горивата в Европа. Само в Холандия (2,34 евро) и Норвегия (2,30 евро) литърът е коствал повече преди седмица.

Най-евтиното гориво пък е в Унгария, където литър е коствал приблизително 1,28 евро. Плътно след нея са Малта (1,34 евро), Кипър с (1,41 евро) и България (1,44 евро). Средната цена във всичките 30 страни е 1,86 евро за литър.

България оглавява класацията за най-ниска междинна чиста заплата, възлизаща на 3193 евро (в Румъния е 4315), а цената на бензина е 1,44 евро.
Изданието си слага следния въпрос: на какъв брой се равнява цената на бензина в други страни по отношение на немския стандарт на живот?

От класацията излиза, че хората в 16 страни страдат доста повече от цените на горивата, в сравнение с германците.

Ако се вземе поради стандарта на живот и какъв брой време българинът работи за литър бензин, то цената на А95 на бензиноколонката би могла да се пресметна на 8,05 евро. Следва Румъния с 6,66 евро и Латвия 6,09 евро.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР