Германското издание Ди Велт публикува разследване, според което България е

...
Германското издание Ди Велт публикува разследване, според което България е
Коментари Харесай

Специално пред bTV говори авторът на статията в "Ди Велт" за България и Украйна


Германското издание " Ди Велт " разгласява следствие, съгласно което България е доставяла оръжия и гориво на Украйна още при започване на войната.

В публикация озаглавена " Страната, която скрито избави Украйна " " Ди Велт " преглежда редица събития от предходната година, само че оповестява елементи, незнайни до този миг. Според калкулации на изданието България покрива към една трета от потребностите от муниции на Украйна, а сред април и август обезпечава и 40% от дизела за армията. Нека чуем още от създателя на публикацията Филип Волкман Шлюк.

Още предходната година Филип Шлюк разгласява изявление с Кирил Петков и редица разбори за страната ни. В началото на тази година немският публицист още веднъж беседва с някогашния министър председател Петков на тематика доставките на оръжия за Украйна.

„ Той ми описа, че е направено повече, в сравнение с беше ясно досега. Като публицист бях любопитен и се свързах на първо място с Министерството на външните работи в Киев, с цел да схвана дали това е правилно, както и с други източници в Украйна “, описа Филип Волкман Шлюк, немски публицист от .

Журналистът получава удостоверение от украинска страна и хвърля напълно нова светлина върху визитата на Петков в Киев през април предходната година, както и на визитата в София на украинския външен министър Кулеба.


„ Новото е, че тогавашният министър председател удостовери публично, че в Киев е имало съглашение. Украинският външен министър Кулеба, когато посети София, тогава тематиката за доставка на оръжия не беше публично повдигната, само че зад затворените порти е имало съответни диалози по какъв начин руски боеприпаси от българските ресурси ще могат да бъдат доставени на Украйна. Това, което за мен беше напълно ново е, че е имало огромни доставки на дизел косвено за Украйна “, добавя журналистът.

Авторът разкрива още, че някогашният министър председател Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев са изиграли значима роля в процеса за налагане на стопански наказания на Русия.

„ Много рано са споделили, че не можем да губим време. Украйна е в огромна заплаха, Зеленски е в огромна заплаха и би трябвало незабавно да наложим наказания. Аз намирам това за впечатляващо. Говорих и с други представители и те ми потвърдиха “, означи Филип Волкман Шлюк.

Авторът добавя, че в публикацията ясно е разказано, че директна помощ от София за Киев не е имало, само че е имало е позволение за износ със страни медиатори.

Още детайлности от изявлението с немския публицист гледайте на следващия ден заран в " Тази заран. "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР