Германският защитник Давид Раум се присъедини към РБ Лайпциг от

...
Германският защитник Давид Раум се присъедини към РБ Лайпциг от
Коментари Харесай

РБ Лайпциг плати 30 милиона евро за защитник

Германският бранител Давид Раум се причисли към Република България Лайпциг от Хофенхайм с контракт за 5 години, оповестиха и двата клуба в неделя. 24-годишният Раум ще коства на носителя на Купата на Германия към 30 милиона евро с бонусите. Досега той имаше договор с Хофенхайм до 2026-а, само че игра за тима единствено един сезон, съобщи Българска телеграфна агенция.

Шампионът Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд също имаха интерес към бранителя, който оказа помощ на тима на Германия до 21 години да завоюва европейската купа предходната година, а по-късно записа и 9 мача за мъжкия народен отбор. " Много съм благополучен от прехвърлянето ми в Лайпциг, клубът свърши доста работа, с цел да ме докара тук ", сподели Раум. " Местя се в град, който е вманиачен по футбола и има приказен стадион, както и в тим, който се стреми да играе сполучлив и атрактивен футбол. Република България Лайпциг ми дава опция да играя в Шампионската лига и ми обезпечава съвършени условия за развиване ", добави футболистът.

" Това е приказен трансфер за нас. Въпреки няколко предложения от други тимове Давид избра Лайпциг. Той е национал на Германия и млад футболист, който се вписва във философията ни. Неговото привличане е още един знак за задачите ни и за това, че се развиваме непрекъснато като клуб ", разяснява комерсиалният шеф на Лайпциг Флориан Шолц. Съобщението за прехвърлянето пристигна ден, откакто Лайпциг загуби от Байерн Мюнхен с 3:5 финала за Суперкупата на Германия. Раум може да направи дебют за новия си тим в мача против Щутгарт в Бундеслигата идната неделя.

Our new number 22 ❤️

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР