Германският вицеканцлер, министър на икономиката и опазването на климата Роберт

...
Германският вицеканцлер, министър на икономиката и опазването на климата Роберт
Коментари Харесай

Германия губи 60 милиарда от цените на енергията през 2022-ра и 100 милиарда през 2023-та

Германският вицеканцлер, министър на стопанската система и опазването на климата Роберт Хабек съобщи, че икономическите загуби на страната през 2022 година ще възлязат на 60 милиарда евро, а през 2023 година - 100 милиарда вследствие на високите цени на силата, оповестява Reuters в четвъртък.

Хабек изясни, че Германия е принудена да купува енергийни запаси на скъпи цени. В същото време, съгласно Reuters, страната би трябвало да употребява пълноценно фискалната политика, с цел да поддържа икономическата интензивност в Германия. В същото време ръководителят на немското министерство на стопанската система акцентира, че канцлерът Олаф Шолц възнамерява да подписа контракти за доставка на полутечен природен газ (ВПГ) за Германия по време на визитата си в ОАЕ през идните почивни дни.

Енергийната рецесия в Европейския съюз  се утежни при започване на юли, когато настъпиха първите спирания на доставките на газ от Русия за редица страни от блока. След това Европейската комисия прикани страните от Европейски Съюз да се приготвят самодейно за цялостно прекъсване на доставките от Русия и да приведат в деяние проект за непринудено понижаване на потреблението на газ от всички страни от общността с 15% за интервала от 1 август 2022 година до 31 март 2023 година

Вестник Bild, базирайки се на прогнозите на Германската жилищна асоциация, заяви, че нарастването на цените на електрическата енергия в Германия ще бъде по-забележимо за потребителите през 2022 година, в сравнение с се смяташе до момента. Асоциацията предложи спомагателните разноски за семействата, състоящи се от един човек, ще бъдат 2700 евро на година и 5000 евро за четирима.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР