Германският вицеканцлер, министър на икономиката и опазването на климата Роберт

...
Германският вицеканцлер, министър на икономиката и опазването на климата Роберт
Коментари Харесай

Ситуацията с енергийните доставки е сериозна, предупреди германският вицеканцлер

Германският вицеканцлер, министър на стопанската система и опазването на климата Роберт Хабек предизвести за сериозността на обстановката с енергийните доставки в страната на фона на по-нататъшното понижаване на доставките на газ от Русия.

Това съобщи той в понеделник вечерта за ARD.

Имаме сериозна обстановка. Време е всички да схванат това ", настоя Хабек. Германия, съгласно него, би трябвало да понижи потреблението на газ. " Ние работим върху това ", увери ръководителят на Министерството на стопанската система, като добави, че ограниченията би трябвало да се ползват поредно.

Газът, по думите му, идва от Холандия и Норвегия.

" Сега всичко зависи от това какъв брой сме спестовни ", сподели той за вероятните сюжети за зимата.

Промишлеността ще бъде прекратена при положение на дефицит на газ, преди частните семейства или сериозна инфраструктура като лечебните заведения да изпитат спирания в доставките на газ.
 Siemens отхвърля виновност за проблемите със
Siemens отхвърля виновност за проблемите със " Северен поток 1 "

Според компанията, " Газпром " би трябвало да даде митнически документи, с цел да се транспортира турбината

" Разбира се, огромно е терзанието, което и аз споделям, че това може да се случи, призна Хабек. Тогава няма да има избрани индустриални вериги нито в Германия, нито в Европа. Важно е да се избегне това по всевъзможен метод. Следователно потреблението на газ в Германия би трябвало да бъде понижено с 15-20% " , заключи той.

Припомняме, че в понеделник от компанията Siemens Energy обявиха в понеделник, че турбината, която съгласно Москва лимитира потенциала на газопровода " Северен поток 1 ", е подготвена за доставка, само че съветският " Газпром " би трябвало да даде митнически документи , с цел да може превозването ѝ да продължи.

" Газпром " съобщи, че стопира друга турбина в тръбопровода " Северен поток 1 " за Германия и потокът на газ, който към този момент е единствено 40% от потенциала, ще спадне с още 20% от сряда.

Новият удар върху доставките идва в миг на високо напрежение, когато Русия и Западът си разменят стопански удари в отговор на дейностите на Москва в Украйна. Европейският съюз упрекна Русия, че прибягва до енергиен шантаж, до момента в който Кремъл твърди, че спирането на газа е породено от проблеми с поддръжката и резултата от западните наказания.

" Газпром " чака документи от Siemens за турбината

В днешното изказване акцентът е върху режима на санкциите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР