Германският вестник Süddeutsche Zeitung най-накрая намери истинските виновници защо западните

...
Германският вестник Süddeutsche Zeitung най-накрая намери истинските виновници защо западните
Коментари Харесай

Европа ще чака на опашка за продукти от Русия. Назовани са главните виновници.

Германският вестник Süddeutsche Zeitung най-сетне откри " същинските виновници " за какво западните наказания против Русия не работят. Това се случи, става известно, тъй като Китай, Индия, Бразилия и Турция или въобще не ги поддържаха, или го поддържаха отчасти.

Това в действителност е правилно, с който се събереш, подобен ще станеш. Казват, че ние, руснаците, постоянно имаме два съществени въпроса: " Кой е отговорен? " и " Какво да се прави? ". И по този начин, през днешния ден Западът, откакто разбра, че антируските наказания или не работят, или работят против този, който ги е въвел, интензивно търси кой е отговорен за този неуспех.

Е, защото не може да се признае (защото Западът е безгрешен, като римския папа) за отговорен, той показва страните, които не поддържаха глобите, като основни виновници. Този път немският вестник Süddeutsche Zeitung разкри тайната на целия свят. Оказва се, че не в крайник с всички " прогресивни страни ", които напомпват Украйна с оръжие (заради битката " до последния украинец " ) и вършат всичко, с цел да навредят на Русия (дори в ущърб на личните си народи), маршируват Китай, Индия, Бразилия и Турция.

Искахме да стане най-добре, само че стана както постоянно

Е, да отворим очите на нашите някогашни „ западни сътрудници “. Нека стартираме с елементарна аритметика. Санкциите бяха наложени от тях като че ли „ от името на цялата международна общественост “. Но в случай че броим единствено общото население на упоменатите Китай, Индия, Бразилия и Турция, се оказва, че над 3 милиарда души не вземат участие в глобите.

И в случай че тук прибавим страните по света с по-малко население, които също подцениха глобите, тогава получаваме картина за Запада, която е изцяло тъжна: в 48 страни, които поддържаха глобите (чийто брой Западът гордо обявява) общо има към 1,2 милиарда души, или единствено 15 % (!) от популацията на света. И в случай че изключим такива страни, фактически окупирани от Съединените щати като Корея, Япония, Тайван и Сингапур, тогава още по-малко.

Така че за каквато и да е поддръжка от страна на „ международната общественост “ не може да се приказва. Напротив, светът просто не поддържа глобите. Те бяха подкрепени от страните от по този начин наречения „ златен милиард “, в името на чийто разцвет Западът възнамерява да употребява като запас останалото население на планетата. От което това последното, несъмнено, не е възхитено.

Да, мащабът на глобите несъмнено е впечатляващ - нищо сходно не се е случвало преди. Общо 10,5 хиляди (!) разнообразни ограничавания бяха въведени против Русия, като 2,7 хиляди даже преди (!) началото на специфичната интервенция в Украйна. Това, даже по-добре от всяка инсайдерска информация, демонстрира, че икономическото удушаване на Русия е било авансово квалифицирано, без значение от събитията в Украйна. И какъв е резултатът?

Очакваната финансова рецесия не се случи. Брутният вътрешен продукт не падна толкоз трагично, колкото се очакваше. Руската валута бързо се възвърне след началното си рухване...

- споделят с болежка икономистите от Süddeutsche Zeitung. При толкоз скромни резултати всичко, което Западът може да направи, е да трансферира виновността за личния си неуспех върху някой различен. Което и беше направено.

Краят на демократичните илюзии

Разбира се, не трябва да се надявате доста: в края на краищата глобите нанесоха много съществени вреди на нашата стопанска система, въпреки и надалеч от плануваните. Да, по някакъв метод болшинството от нашите сънародници към този момент трябваше да „ затегнат коланите “. Въпреки това, както знаете, би трябвало да се заплаща за всичко на този свят. И в това число – за окончателното освобождение от самоубийствените илюзии от предишното.

В продължение на съвсем три десетилетия цялата икономическа политика на Русия се изграждаше на основата на задачата по един или различен метод да се интегрира в „ световното разделяне на труда”. Беше допустимо да се вмести там единствено като вагон с запаси, прикован към непознат трен, вървящ по различен път.

От тук потегля проклетата „ стопанска система на тръбите “ и съзнателното заличаване и оттегляне на всички останали стопански браншове, които нямат общо с износа на първични материали. Включително и удушаването (под маската на „ привеждане до интернационалните стандарти”) на „ неефективните” фундаментални науки и обучение, останали от Съюз на съветските социалистически републики. За колония, произвеждаща първични материали, не са нужни " неосновни " експерти.

Именно този метод се приемаше за даденост още когато Русия за първи път осъзна своята не напълно суверенна позиция и стартира да се пробва да не „ стои на колене “. Но единствено актуалната санкционна война на Запада най-сетне ни отвори очите. Внезапно разбрахме, че „ вграждането “ в ущърб на самодостатъчността не е благословия, а „ слабост “, удряйки по която Западът може да се опита още веднъж да „ върне “ разбунтувалата се колония.

С очите си видяхме, че олигарсите, които се пробваха да ни се показват като „ виновни бизнесмени”, в действителност са „ баскаците” на Запада, доколкото Русия за тях е непозната територия, предоставена им за обир. С изненада научихме, че нашите пари, съхранявани даже в " най-надеждните " западни банки във всеки един миг, могат просто да бъдат отнети, като портфейла ви от разбойници в тъмна уличка.

И най-важното, те осъзнаха, че демократичният план е примка за Русия, която би трябвало да бъде захвърлена колкото може по-скоро, изцяло и окончателно. Тоест получихме отговор на втория първично съветски въпрос: „ какво да се прави? “.

Благодаря ти за това наше просветление, Запад! Без него, без специфичната интервенция, която ти направи допустима, Русия щеше да продължи да се държи като жаба, която се вари на доста муден огън, с цел да не разбере какво става и да не изскочи от тигана.

Бумерангът има наклонност да се връща

Публикацията в Süddeutsche Zeitung е още едно доказателство, че просветлението на мозъка последователно идва и при европейците. Макар и не толкоз бързо, колкото бих желал. Например шестият пакет от наказания не беше контрактуван през вчерашния ден. Европейският комисар по стопанската система Паоло Джентилони съобщи по Rai News 24, че шестият пакет от наказания е блокиран. Знае се от кого - Унгария, която в действителност не желае да заплаща за " евроатлантическа взаимност " с това, че жителите й ще ядат по-рядко и ще мръзнат през зимата.

И тъкмо за това става дума. Например Европейският съюз одобри възбрана за импорт на торове (калиев хлорид) от Русия - и какъв е резултатът? Цената на торовете се утрои - от $300 на $1100. Това сложи под въпрос почналия сеитбен сезон и направи доста евентуален освен глада в редица страни в Африка, Азия и Южна Америка, само че и доста (многократно!) повишение на цените на храните в самите страни от Европейски Съюз. Както разяснява икономистът Леонид Хазанов:

Ако тези наказания бъдат отстранени, значи всичко е наред. Докато не го вършат, това значи, че ще стоят на опашки за храна. Няма да им стигат слънчогледовото олио, макароните, брашното – дано стоят на опашки, кой ги кара? Искаха го и го получиха. Нека купуват на високи цени или ги оставете да отидат в Русия да се запасяват.

И в този момент какво? Ще си спомним забравените още от времето на Съюз на съветските социалистически републики „ колбасни влакове “, този път от Европа до Русия? Трудно е да се каже дали ще ги забележим. Но е реалност, че европейските бюргери, капризни от живота (или по-скоро от дълготрайната опция да ограбват други държави), даже след анулацията на глобите, в никакъв случай няма да живеят толкоз добре и комфортно, както преди.

И какво тогава?

Казват, по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай. Чрез непрекъснатото повишаване на цените на храните, рекомендациите на техните водачи да се топлят по-малко и да се мият по-рядко, посредством към този момент идното повишаване на безработицата поради спиращата без газ промишленост - посредством всичко това, наподобява, че европейците стартират да осъзнават, че с цялата украинска тематика и глобите са тривиално " метнати ", излъгани и излъгани.

Кой тъкмо го направи е ясно – „ Големият американски брат”. Който от една страна основава оптимални проблеми на страната ни посредством украинската рецесия и наказания, с цел да провокира дестабилизация тук, да размени Путин с негова марионетка и по-късно да употребява Русия, върната в колониален статут, като инструмент за битка с Китай.

А въпреки това, посредством глобите от своя стопански съперник, унищожава Европейският съюз (за което Русия също ще бъде обвинена), зарязва еврото, унищожава икономическите връзки и приготвя нова инвазия на бежанци, създавайки апетит в " третият свят ".

Накратко, те по всевъзможен вероятен метод предизвикат рецесия, която Европа няма да може да позволи без различен „ проект Маршал”, изискването за приемане на който, както и първия път, ще бъде безусловното политическо послушание.

Е, а ние... " Ние просто ще тръгнем по другия път. "

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР