Германският вътрешен министър Томас де Мезиер (ХДС) не разчита нова

...
Германският вътрешен министър Томас де Мезиер (ХДС) не разчита нова
Коментари Харесай

Томас де Мезиер не вижда голяма коалиция преди март

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер (ХДС) не разчита нова " огромна коалиция " (блок ХДС/ХСС и социалдемократите) да бъде основана преди март 2018 година и то в случай че се реализира договореност със СДП. Това свое мнение той показа в неделя в изявление за медийната група " Функе ", представено от ТАСС.

" Ако изхождаме от графика на СДП - изначало сондиращи договаряния, по-късно конгрес, по-късно съществени договаряния, по-късно гласоподаване на партийните членове, то съставяне на държавно управление при положение на постигане на единение, по-скоро няма да се случи до март ", уточни министърът.

Де Мезиер прикани социалдемократите да не разчитат, че на договарянията с ХДС ще съумеят да получат осъществяване на всички сложени претенции. " СДП не би трябвало да има вяра в това, че със всичко, което тя счита за значимо, ние ще можем да се съгласим. Разбира се, същото може да се каже и назад ", добави вътрешният министър.

Предварителните договаряния сред блока ХДС/ХСС и СДП за вероятните пътища за излизане от вътрешнополитическата рецесия в Германия са планувани за 13 декември. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР