Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер се надява тази седмица да

...
Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер се надява тази седмица да
Коментари Харесай

Зеехофер се надява на споразумение за връщане на мигранти

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер се надява тази седмица да бъде реализирано съглашение в договарянията с Гърция и Италия, с цел да одобряват назад мигранти, регистрирани на тяхна земя преди да отидат в Германия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Зеехофер, който е представител на Християнсоциалния съюз - най-дясната групировка в ръководещата коалиция, при започване на юли реализира единодушие с канцлерката Ангела Меркел мигрантите, регистрирани в други страни в Европейски Съюз, да бъдат връщани или в тези страни, или в Австрия. Но това допуска подписване на двустранни съглашения с европейските страни сътрудници, отбелязва Агенция Франс Прес.

Зеехофер сподели, че се надява в идващите дни да се обясни дали е допустимо подписване на такива двустранни съглашения.

" Преговорите протичат в добър климат. Но в последна сметка може би ще трябват диалози сред държавните водачи заради сложността на казуса ", сподели вътрешният министър по публичната телевизия А Ер Де.

Гърция загатна, че може би ще се съгласи да приема някои мигранти. Но италианският вътрешен министър Матео Салвини от крайнодясната партия Лига съобщи, че преди каквото и да било съглашение за мигрантите би трябвало да бъде засилен контролът по външните граници на Европейския съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР