Германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че неговата страна ще

...
Германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че неговата страна ще
Коментари Харесай

Германия обмисля спирането на туристи и инвестиции в Турция

Германският външен министър Зигмар Габриел съобщи, че неговата страна ще ревизира своите рекомендации за пътувания в Турция, след хвърлянето в турски затвор на немски деятел по човешките права.

Габриел съобщи през днешния ден, че карцерът на Петер Щойтнер приказва за това, че нещо сходно може да се случи с всеки жител.

Германия забрани на Ердоган да приказва

Официално: Германия изтегля войските си от "Инджирлик "

Габриел съобщи също, че не знае по какъв начин държавното управление може да продължи да подсигурява вложенията на фирмите в Турция в отсъствието на "законова сигурност " и ще би трябвало да обмисли какво ще прави с експортните гаранции.

+++ After the arrest of German human rights activist Peter #Steudtner, German Foreign Ministry increases travel risk to #Turkey +++ pic.twitter.com/sy2OMBb429
— DW | Politics (@dw_politics) July 20, 2017
Той добави, че Германия желае също да разиска предприсъединителното финансиране на Турция от Европейския съюз.

Дипломатическите връзки сред Берлин и Анкара се утежниха поради задържането на Щойтнер в Турция, както и поради отхвърли на турските управляващи да разрешат на немски депутати да посетят немски военни в бази в Турция.

Зигмар Габриел прекъсна лятната си отмора и се завърна през днешния ден в Берлин, с цел да предприеме дейности във връзка със разногласието.

На 18 юли съд в Истанбул подреди шестима правозащитни деятели, в това число ръководителката на Амнести интернешънъл за Турция Идил Есер и Петер Щойтнер, да останат в ареста в очакване на развой по обвинявания в подкрепяне на въоръжена терористична група. Сред арестуваните е и швед.



Те бяха арестувани по-рано този месец в хотел на остров Бююкада, до момента в който участваха в семинар, отдаден на отбраната на правозащитници в спешни обстановки.

Още същия ден немският канцлер осъди този арест и го назова безусловно непростим - вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР