Германският външен министър Зигмар Габриел обяви, че е склонен за

...
Германският външен министър Зигмар Габриел обяви, че е склонен за
Коментари Харесай

Германия склонна за облекчаване на санкциите срещу Русия

Германският външен министър Зигмар Габриел разгласи, че е податлив за облекчение на част от наложените наказания на Русия , в случай че бъде осъществено помирение в Източна Украйна благодарение на миротворци на Организация на обединените нации, оповестява " Ройтерс ".

По думите на Габриел, " не е реалистично " да се упорства за цялостно използване на мирните съглашения от Минск, преди да се предложи известно облекчение на глобите , наложени на Москва.

 Антируските наказания вредят на Запада, безапелационен Путин
Антируските наказания вредят на Запада, безапелационен Путин

Той акцентира, че рестрикциите най-вероятно ще доведат до загуба

Германският първи посланик разяснява, че към момента са налице фундаментални разлики по отношение на предлагането на Русия за изпращане на мироопазващи сили на Организация на обединените нации в Източна Украйна, само че той намира концепцията за " един от дребното реалистични разновидности " за реализиране на някакъв прогрес за преустановяване на насилието, при което починаха към 10 хиляди души в Донбас от 2014 година насам.

Зигмар Габриел акцентира, че осъзнава несъгласието сред мнението му и формалната позиция - че глобите могат да бъдат анулирани само при цялостно осъществяване на договореностите от Минск, - само че уточни, че е в полза на света да се излезе от сегашната задънена улица .

Макар Кремъл да отхвърля да оказва военна помощ на сепаратистите в Източна Украйна, Европейски Съюз и Съединени американски щати постановиха наказания на Русия на съображение, че ги подкрепя, както и поради анексирането на Крим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР