Германският външен министър Хайко Маас заяви, че Европа не може

...
Германският външен министър Хайко Маас заяви, че Европа не може
Коментари Харесай

Вече не можем напълно да разчитаме на Белия дом, каза германският външен министър

Германският външен министър Хайко Маас съобщи, че Европа не може да разчита на Доналд Тръмп и би трябвало да се сплоти, откакто президентът на Съединени американски щати назова Европейски Съюз " противник " във връзка с търговията, съобщи " Ройтерс ".

" Вече не можем изцяло да разчитаме на Белия дом ", уточни Маас. " За да поддържаме партньорството си със Съединени американски щати, би трябвало да създадем съответните промени. Първата ясна последица може да бъде единствено че би трябвало да се сближим още повече в Европа ". Той добави, че " Европа не би трябвало да разрешава да бъде разделяна колкото и остри да бъдат вербалните офанзиви и колкото и неуместни да са туитовете ".

По-рано Тръмп съобщи в изявление за американската телевизия Си Би Ес, че гледа на Европейски Съюз като на зложелател поради комерсиалната му политика. " Мисля, че имаме доста неприятели. Мисля, че Европейски Съюз е противник, имайки поради по какъв начин постъпват с нас в търговията. На човек не би му и хрумнало за Европейски Съюз, само че те са противник ", сподели президентът.

" Предполага се, че воюваш поради някого, а този някой дава милиарди долари на оня, от който го пазиш. Има доста яд поради обстоятелството, че Германия заплаща на Русия милиарди долари. " " Мисля, че това е доста неприятно нещо за Германия. Какво, те да не би да развяват бяло знаме ", съобщи още Тръмп, откакто предходната седмица на срещата на НАТО в Брюксел насочи сходни нападки против Берлин.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск възрази, като написа в " Туитър ": " Америка и Европейски Съюз са най-хубави другари. Който споделя, че сме врагове, популяризира подправени вести. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР