Германският външен министър Хайко Маас заяви, че е предложил на

...
Германският външен министър Хайко Маас заяви, че е предложил на
Коментари Харесай

Германия убеждава ЕС да наложи санкции на Лукашенко

Германският външен министър Хайко Маас съобщи, че е предложил на сътрудниците си от страните от Европейски Съюз да наложат наказания против президента на Беларус Александър Лукашенко, защото насилието в страната не понижава, съобщи БГНЕС.

“Ще обсъдим Беларус. Трябва да признаем, че обстановката не се е подобрила от последната среща: насилието продължава”, сподели Маас, пристигайки за съвещание на Съвета на Европейски Съюз на равнище външни министри. Изявлението му беше излъчено от пресслужбата на съвета.

Германският министър съобщи, че насилието “идва от режима на Лукашенко”. “Както и преди се правят арести на мирни стачкуващи,” сподели той. “Предложих да се започва процеса на приемане на нов пакет наказания. Лукашенко също е измежду лицата, против които би трябвало да бъдат наложени санкции”, сподели Маас.

Европейски Съюз разгласява преди седмица в Официален вестник на Европейския съюз и по този метод вкара черен лист, който включва 44 представители на управлението на Беларус. По-специално под глобите попаднаха ръководителят на Министерството на вътрешните работи на републиката Юрий Караев и ръководителят на ЦИК Лидия Ермошина. Президентът на Беларус Александър Лукашенко не беше включен в листата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР