Германският външен министър Хайко Маас и директорът на Института за

...
Германският външен министър Хайко Маас и директорът на Института за
Коментари Харесай

Германия посочи единствения виновник за избухването на Втората световна война

Германският външен министър Хайко Маас и шефът на Института за модерна история Андреас Виршинг в публикация за списание Spiegel назова нацисткия режим на Третия райх единственият провинен в експлоадирането на Втората международна война.

Германският външен министър Хайко Маас и шефът на Института за модерна история Андреас Виршинг в публикация за списание Spiegel показаха нацисткия режим на Третия райх като единствен провинен за експлоадирането на Втората международна война.

Представители на Германия означиха, че "крещящите опити за пренаписване на историята " дават изясненост за позицията на страната им.

„ Германия сама отприщи Втората международна война с нападението си върху Полша. И единствено Германия е виновна за закононарушенията против човечеството, осъществени по време на Холокоста “, се споделя в публикацията. Той също по този начин акцентира, че тези, които принуждават други страни да бъдат считани за нарушители, правят неправда към жертвите, написа "Поглед инфо ".

Вчера Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласява презентация за историята на Втората международна война, озаглавена „ Ден на успеха в Европа: време на празнуване, размисъл “. По-специално американската версия на историята загатва руското настъпление в Полша през 1939г. „ Конфликтът стартира през 1939 година, когато Германия и Съветският съюз нахлуват в Полша. Сред починалите имаше към шест милиона евреи, които бяха убити от нацистка Германия ”, споделя Пентагонът в презентация.

На 19 септември 2019 година Европейският парламент одобри резолюция „ За смисъла на запазването на историческата памет за бъдещето на Европа “, в която се показва, че Германия и Съветският съюз предизвикаха Втората международна война, подписвайки Пакта Молотов-Рибентроп.

Втората международна война стартира на 1 септември 1939 година с нахлуването на нацистка Германия в Полша. 17 септември руските войски влязоха в полска територия. Резултатът от военната интервенция е разделянето на Полша сред Третия райх и Съюз на съветските социалистически републики.

На 22 юни 1941 година войските на Хитлер и техните европейски съдружници атакуват Съюз на съветските социалистически републики. Великата отечествена война продължи съвсем четири години и приключи с освобождението на страните от Централна и Източна Европа от нацизма.

Военните загуби на Съюз на съветските социалистически републики през Втората международна война се правят оценка на повече от 12 милиона души, общи жертви - към 27 милиона души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР