Германският външен миистър Аналена Бербок потвърди ангажимента на страната си

...
Германският външен миистър Аналена Бербок потвърди ангажимента на страната си
Коментари Харесай

Външнят министър на Германия: Путин иска да унищожи Украйна и затова ние ще я подкрепяме, докато има нужда от нас

Германският външен миистър Аналена Бербок удостовери уговорката на страната си да продължи да поддържа Украйна, заявявайки, че съветският президент Владимир Путин има намерение да " унищожи " страната по време на своята инвазия, почнала преди съвсем две години, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12267
" Фактът, че първичният проект на Путин да превземе Киев и да убие, изсели или подчини над 40 млн. души не съумя, се дължи на невероятната храброст на украинците, които са решени да пазят страната си ", съобщи Бербок пред немския вестник " Потсдамер нойстен нахрихтен " в изявление, оповестено през днешния ден.

" Това се дължи и на " нашата поддръжка, както и на поддръжката на толкоз доста други страни, които вършат това, което е човешко: Помагат на жертвата, вместо да си затварят очите, което би помогнало на агресора ", прибавя тя.

Според Бербок актуалната обстановка в окупираните от Русия територии и незащитените места в Украйна илюстрира какво би се случило с цялата страна, както и със прилежащи страни като Молдова, в случай че Европейският съюз и по-голямата част от интернационалната общественост не бяха застанали твърдо на страната на Украйна.

" Путин съзнателно нападна електроцентрали, електроразпределителни центрове и електропроводи, тъй че водоснабдяването да замръзне при минус 10 градуса по Целзий и хората да умрат от жадност и да замръзнат ", предизвести тя.

" Той желае да унищожи Украйна и по тази причина ние ще я поддържаме, до момента в който има потребност от нас ".

На 24 февруари 2022 година Русия стартира пълномащабна инвазия в Украйна. След като в началото съветските сили съумяха да напреднат чак до покрайнините на Киев, украинците съумяха да ги отхвърлен и в този момент боевете са съсредоточени основно в източната част на страната, напомня ДПА.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР