Германският туроператор TUI Group, базиран в Хановер, трябва да се

...
Германският туроператор TUI Group, базиран в Хановер, трябва да се
Коментари Харесай

TUI пред финансов удар, руски олигарх е най-големият акционер в компанията

Германският туроператор TUI Group, основан в Хановер, би трябвало да се изправи пред обстоятелството, че най-големият му акционер Алексей Мордашов е пропутински олигарх. Той бе един от тези, които се срещнаха преди четири дни с президента Владимир Путин в Кремъл, с цел да показват поддръжка на войната в Украйна и неуважение на глобите на Западна Европа и Съединени американски щати.

Глобалната опозиция против кървавата инвазия в Украйна нараства. Германският туристически колос, в който поддръжникът на Путин държи 34% от акциите, е изправен пред големи финансови загуби, разяснява  журналистът Денис Шаал за новинарския туристически уебсайт Skift. Контролът на Мордашов в групата се реализира посредством основана в Кипър компания Unifirm Ltd. Олигархът взе участие и в надзорния съвет на групата.

Роденият в северния съветски стоманодобивен град Череповец Мордашов е акционер в TUI от 2007 година Той държи и мажоритарния пакет в металургичния колос „ Северстал ”.

Късно нощес Bloomberg заяви, че Европейски Съюз разисква наказания за Мордашов, дружно с други съветски олигарси и високопоставени персони.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР