Германският туроператор TUI е информирал пилотите и кабинния екипаж вече

...
Германският туроператор TUI е информирал пилотите и кабинния екипаж вече
Коментари Харесай

Без “дами и господа“ на борда на самолетите на германския туроператор TUI

Германският туроператор TUI е уведомил водачите и кабинния екипаж към този момент да не се обръщат към пасажерите с „ дами и господа “, заменяйки обръщението с по-полово неутрално.

Други водещи самолетни компании, измежду които Lufthansa, easyJet и Air Canada, също възприеха полово безпристрастен език.

Британският транспортьор British Airways беше неодобрен, откакто предприе сходен ход през октомври предходната година.

Използващите услугите на TUI към този момент ще чуват в самолета: „ Добро утро пасажери, приказва капитан ….”, осведоми The Sun.

Според Андрю Алисън от The Freedom Association, „ главата на TUI е в облаците, защото „ дами и господа “ постоянно е било учтивото послание. Няма потребност това да се трансформира, с цел да бъдат успокоени представители на малко малцинство, които се усещат наранени “.

Според Тоби Янг от Free Speech Union, множеството изследвания демонстрират, че трансжендър хората са към 0.5% от обществото и надали повече от 10% от тях са срещу обръщението, „ дами и господа “, написа Daily Mail.

От TUI пък обявиха, че се ангажират с това клиентите им да се усещат добре пристигнали. “По тази причина насърчаваме всички наши водачи и кабинен екипаж да употребяват приобщаващи обръщения на борда “.

В същото време изнервени летовници чакаха повече от 40 часа, с цел да се качат на полет на TUI от летището в Кардиф до гръцкия остров Закинтос. Полети за Ибиса и Даламан пък бяха забавени с над 24 часа.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР