Германският топ-рефер Феликс Брих ще ръководи финалната среща зa Купата

...
Германският топ-рефер Феликс Брих ще ръководи финалната среща зa Купата
Коментари Харесай

Водещ германски съдия ще ръководи финала за Купата на Гърция

Германският топ-рефер Феликс Брих ще управлява финалната среща зa Купата на Гърция сред новия първенец АЕК (Атина) и ПАОК (Солун), разгласи през днешния ден футболният съюз на страната, ден преди самия мач. Той е плануван за на следващия ден, сряда (24-и май) на стадион Пантесалико във Волос с начален час 20.30 часа. По-особеното е, мачът ще се организира без аудитория при закрити врата. В един миг беше решено даже мачът за купата да се организира в кипърската столица Никозия, само че последното решение е във Волос без аудитория.
 Финалът за Купата на Гърция ще е пред празни трибуни Финалът за Купата на Гърция ще е пред празни трибуни
 Брих е следващият европейски топ-съдия, който е зает в Гърция за значимите мачове от футболния сезон. Казусът със съдийството в страната е от много време, само че тази година ескалира при борбата за шампионската купа сред АЕК и Панатинайкос. В един от случаите полски съдии бяха упрекнати, че са злоупотребили с алкохол в самолета, което по-късно се оказа надалеч от истината. В обществените мрежи и медиите непрекъснато се прокрадват изказвания, че въпреки и чужденци, клубовете не се стопират и не престават да нападат по всевъзможен метод арбитрите. 
 АЕК победи с купата в Гърция за 13-и път АЕК победи с купата в Гърция за 13-и път
Стигна се до там, че персонално президентът на УЕФА Александър Чеферин да изпрати писмо, в което споделя, че стопира изпращането на европейски съдии. От Германския футболен съюз обаче са откликнали на молбата на гърците и са изпратили своя номер 1 Брих, като назначението досега е било защитавано в загадка. 

47-годишният лекар по право от Мюнхен беше пред отричане от съдийството, само че повдигането на възрастовата граница му разреши да остане и тази година. Той е в категория Елит на УЕФА. Ръководил е финалите в Лига Европа и в Шампионската лига в разнообразни стадии от кариерата си, както и полуфиналната среща Италия – Испания на Евро 2020. Също по този начин е надувал свирката на две Световни шампионати (2014, 2018), на две Европейски и на Олимпийския футболен шампионат в Лондон.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР