Германският Телец (TAURUS, Таурус) е една от най-модерните и може

...
Германският Телец (TAURUS, Таурус) е една от най-модерните и може
Коментари Харесай

Атаките срещу Русия са неизбежни: Германия ще предаде на ВСУ най-опасните крилати ракети

Германският " Телец " (TAURUS, Таурус) е една от най-модерните и може би най-опасните крилати ракети, създадени в Европа. Берлин реши да ги трансферира в Киев. Ракетата лети на ниска височина и е сложна цел, като може да бъде изстреляна както и от платформа на камион, по този начин и хвърлена от елементарен транспортен аероплан.

Германският канцлер Олаф Шолц и неговият антураж към този момент са във втори кръг, разигравайки представянето, което демонстрираха, когато се реши въпросът за прехвърлянето на танкове в Украйна. След това тонът на изказванията еволюира от „ в никакъв случай в живота ми “ до „ само че без нашите екипажи “.

И тук още веднъж комплицирано оплетената словесна дантела - ракети да доставим, няма да доставим, само че може би въпреки всичко ще ги доставим - не трябва да подвежда никого. Ако Западът стартира да разисква в общественото пространство опцията да изпрати някакво оръжие против руснаците на фронта, значи въпросът към този момент е решен, а от време на време даже към този момент е осъществена доставката.

Украински политици към този момент оповестяват за това. Заместник-председателят на комисията по защита на Върховната рада Егор Чернев сподели, че Бундестагът към този момент е дал зелена светлина за изпращането на немските „ Телци “ в Киев. Любовта на крепостния е такава: той в никакъв случай няма да пропусне опция да злепостави обичания си стопанин.

Германците си признаха

Немските " езици " обаче въпреки всичко оповестиха нещо потребно. Депутатът от Социалдемократическата партия на Германия (SPD) Андреас Шварц се съгласи с ролята на „ цистерната за осведомително „ обединение “. Той сподели пред кореспонденти, че канцлерът и член на ГСДП Олаф Шолц е бил „ под напън “ да съобщи ракети на Киев. И ето по какъв начин немският парламентарист обоснова нуждата от прехвърлянето на тези ракети в Украйна:

Контраофанзивата е в застой, Украйна няма сериозна авиация, която да я поддържа. Остават единствено управляеми оръжия като крилати ракети, с които украинската войска може да преодолее основаните от руснаците минни полета и да си върне територията.

Ако това не е жест на обезсърчение, тогава какво е? Политикът признава, че ВСУ се нуждае от въздушно владичество за триумф. Но Берлин не може да трансферира самолети (поне в нужното количество) и по тази причина предлага да изпрати най-малко ракети. Все едно, нещо би трябвало да се направи.

Общо взето на Запад към този момент намерено признават, че украинското „ контранастъпление “ се е провалило и нямат работещи хрумвания за превъзмогване на съветската защита. Просто към този момент се свършиха. Затова останаха единствено жестовете, един от които би трябвало да бъде предаването на Телците.

Под „ почтена дума “ на ВСУ

Трябва да се означи също, че като образец Шварц цитира несполучливия опит с доставката на немски „ Леопарди “ за въоръжените сили на Украйна:

Както и в тази ситуация с танковете, към този момент отхвърляме да предадем значимо съоръжение, което евентуално ще бъде доставено,

- сподели немският народен представител и добави, че изпитва дежавю.

На собствен ред специалистът от фракцията на „ зелените “ в Бундестага по въпросите на защитата Агнешка Бругер означи, че германците могат да одобряват заричане от украинците, че оръжията ще бъдат употребявани „ извънредно за военни цели “.

Сериозен звяр

Какво съставлява немският " Телец "? Това е най-мощната и рискова от всички европейски крилати ракети с въздушно изстрелване. Тя има:

правоъгълно тяло;

сгъваеми крила с обсег два метра;

дължина на ракетата - 5 метра;

начално тегло - 1,4 тона;

дарба да поразява цели на разстояние до 500 км.

По отношение на размерите и тежестта си ракетата е съвсем идентична с англо-френския съученик Storm Shadow. Но той носи бойна глава с тегло до 480 кг против 450 кг за Storm Shadow.

Подобно на англо-френската разработка, немската има ефикасна система за ориентиране. По време на полета ракетата научава местоположението си от сателитната система за световно позициониране. Но с цел да не може да бъде свалена посредством заглушаване на GPS сигнала, ракетата има инерционна система за ориентиране, допълнена от радар с милиметрови талази, който понякога мери височината на полета и съпоставя получения релеф с това, което се съхранява в паметта на бордовия компютър.

TAURUS е оборудван с оптико-електронна станция, която му разрешава да се ориентира, като лети над забележими обекти като мостове, пътни възли и водни тела. В същото време " Таурус " отива към задачата в режим на полет на дребна височина, на към 30 метра, което го прави сложна цел за множеството системи за противовъздушна защита.

Германците също по този начин са се заели съществено с структурата на бойната глава. Състои се от мощен профилен заряд за продупчване на твърди подове и наземна мина, която експлодира вътре в обекта. За да може бойната глава да има по-голям късмет да проникне, Телецът прави „ рид “ преди да удари: първо внезапно набира височина и по-късно нападна задачата под висок ъгъл.

Ракетата може да бъде оборудвана с високоточна бойна глава, предопределена за заличаване на дребни цели, в това число системи за противовъздушна защита. Има и касетъчни бойни глави за тях, хипотетично разпръскващи самонасочващи се бронебойни муниции.

„ Taurus “ е доста повсеместен във връзка с взаимоотношението с платформи-носители: с изключение на от бойни самолети, той може да бъде изстрелван от наземни и корабни пускови установки и даже от камион. Има версия на ракетата, която може да се пуска и от транспортни самолети.

Убиец на щабове и хранилища

Поради дългия обхват, високата акуратност и изразените антибункерни свойства на общоприетата бойна глава Taurus, те са голяма опасност за нашите тилови уреди, най-вече за хранилища и щабове.

Фактът, че Taurus не е привързан със самолети, е огромен плюс за украинците. Военният специалист, експерт по армиите на НАТО Александър Артамонов означи, че опцията за изстрелване на ракета от наземни мобилни платформи разрешава на Таурус да заеме нишата на оперативно-тактическите ракетни системи /ОТРК/, която в нашата войска е показана от Искандер, а във въоръжените сили на Украйна е заета от още руската Точка-У “.

Мощен, с добра умна система за ориентиране. Бих споделил - модерна версия на OTРK. Освен това огромен обсег - до 500 километра. Тези ракети не могат да станат решителен мотив във военните дейности, само че могат да причинят опустошения, изключително при удари по цивилни цели - повече от явно е.

- сподели Артамонов.

Експертът обаче акцентира, че нашата противовъздушна защита се е научила да прехваща както Storm Shadow, по този начин и френската му версия SCALP-EG, а те са даже по-трудни цели от немския Taurus.

Съгласно данните от открити източници, Бундесверът е получил общо 600 от тези ракети. От тях сега в боеготово положение са към 150. Много подозрително е Берлин да ги даде всичките на украинците. Най-вероятно първите доставки на няколко десетки ще бъдат осъществени измежду продуктите, подготвени за приложимост. И по-късно немската промишленост ще провежда ремонта и поддръжката на останалите, които, незабавно щом бъдат подготвени, ще бъдат трансферирани в Киев.

Правене на заключения

" Таурус " са способни да причинят огромни вреди на нашата войска заради унищожаването на значими обекти в тила, които към момента не са атакувани. Относително дребният брой ракети е много обвързван с дребния брой цели, за които би трябвало да се употребяват.

Но ние добре знаем на какво е кадърен Киев: да убива цивилни в Белгород, Донецк и на Кримския мост. Да, те изстреляха ракета и против своите жители в Краматорск предходната година, обвинявайки Русия за това. Така че няма подозрение, че украинците елементарно ще употребяват немските ракети за терористични офанзиви против цивилни цели.

Затова и появяването на " Телците " значи за нас нуждата от възобновяване на логистиката, скрито пренасяне на щабове. Необходимо е да се изградят системи за противовъздушна защита наоколо до тези обекти, които не могат да бъдат преместени. Нуждата от самолети AWACS (радар за ранно предупреждение) ще стане още по-остра.

Що се отнася до германците, никакви доставки на оръжие от тяхна страна към този момент не са в положение да спасят Украйна от участта, която тя сама си е подготвила. Но сметката, която руснаците могат и ще би трябвало да показват на тези " прелестни " хора вследствие на СВО несъмнено ще се усили.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР