Германският телекомуникационен гигант Deutsche Telekom е инвестирал в платформата за

...
Германският телекомуникационен гигант Deutsche Telekom е инвестирал в платформата за
Коментари Харесай

Deutsche Telekom залага на малко известна блокчейн платформа

Германският телекомуникационен колос Deutsche Telekom е вложил в платформата за разплащания от вида блокчейн Celo, която дава на мобилни телефони достъп до „ децентрализирано финансиране “ и разрешава на потребителите да заобикалят обичайните финансови компании, съобщи Си Ен Би Си.

До момента не е ясно какъв е размерът на инвестицията.

Компанията също по този начин е придобила незнайно количество от едноименната цифрова валута Celo, която се употребява от платформата.

Децентрализираните финансови планове варират от тържища за криптовалута и заеми до застраховки, позволяващи на потребителите да заобикалят обичайните финансови компании, до момента в който заемат, дават заеми или подписват покупко-продажби между тях.

Предимно нерегулираният бранш, прочут като DeFi, експлодира по време на пандемията от COVID-19, като цената на  криптовалутите на такива платформи скочи три пъти тази година до към 60 милиарда $.

Криптовалутата Celo има пазарна капитализация от към 800 млн. $ по отношение на над 1 трлн. $ на биткойна.

„ Нямаме визия къде ще се намира Celo след 5 до 10 години, само че мисля, че няма да е изчезнала “, разяснява Андреас Дитрих, началник на отдела за блокчейн решения в Deutsche Telekom

„ Стойността се цифровизира всяка секунда, в която приказваме. Стойността се реалокира в цифровото пространство и би трябвало да бъде обработвана по благонадежден, транспарантен и сигурен метод ”, добави отй

Инвестицията на DТ в крипто идва след такива на Tesla и MicroStrategy Inc, които размениха милиарди долари за биткойн.

Въпреки това редица финансови ръководители и счетоводители не желаят да рискуват своите портфейли и известност с вложения в мощно волатилни и непредвидими активи като криптовалути. Всяко съществено съмнение в цената на Celo ще има отражение върху резултатите на Deutsche Telekom, признават от телекомуникационната компания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР