Германският стартъп Next.e.GO Mobile е компанията, за която икономическият министър

...
Германският стартъп Next.e.GO Mobile е компанията, за която икономическият министър
Коментари Харесай

Кирил Петков на брифиг: 60 хил. лв. заплата са взимали служители на ББР

Германският стартъп Next.e.GO Mobile е компанията, за която икономическият министър Кирил Петков разгласи, че ще създава електрически коли в България. Това ще е втора инвестиция на компанията на Балканите, откакто предходната година тя подписа контракт и с гръцката Агенция за вложения и търговия за създаване на фабрика в южната ни съседка.

Все още няма публична информация за размера на инвестицията у нас. По неофициални данни става дума за 140 милиона евро, като евентуално предприятието ще се построи на терена на някогашния цех " Балкан " в Ловеч, приватизиран от братя Домусчиеви.

Next.e.Go e правоприемник на e.GO Mobile - стартъп за произвеждане на градски електрически модели, основан от професора от Аахенския университет Гюнтер Шу през 2015. Компанията разполага със своя фабрика в Роте Ерде край Аахен и с няколко търговски центъра в разнообразни немски градове. Две непредвидени събития обаче объркаха проектите й - първо продажбата на Opel на PSA, която й попречи да употребява контрактуваните съставни елементи от немския бранд, и след това ограниченията против ковид през предходната пролет, принудили я да спре произвеждане.

На брифинга той разгласи, че шефове с ББР са взимали заплат от по 60 хиляди лева. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР