Германският служител в охранителна компания бе изправен пред съда в

...
Германският служител в охранителна компания бе изправен пред съда в
Коментари Харесай

Съдят германец за шпионаж в полза на Русия

Германският чиновник в охранителна компания бе изправен пред съда в сряда за хипотетично предаване на проекти на постройките на Народното събрание на съветските секрети служби, случай, който в допълнение опъна връзките сред Берлин и Москва.

Заподозреният, посочен единствено като Йенс Ф., 56 година, е упрекнат в предаването на CD-Rom с повече от 300 файла с проекти на здания, употребявани от, на военния аташе на съветското посолство през 2017 година

Смята се, че тогавашният боен аташе е чиновник на съветската военна разследваща работа ГРУ. Междувременно обвиненият е работил за охранителна компания, имаща контракт с Бундестага.

Прочитайки обвинителния акт пред съд в Берлин, прокурорът Франк Щупи упрекна мъжа в шпионаж.

Заподозреният не е давал изказвания при откриването на процеса.

Съдът разкри, че е препоръчано съглашение за отнемане от независимост сред 20 месеца и две години, само че обвиненият не го е приел.
 В Германия арестуваха британец за шпионаж за съветското разузнаване В Германия арестуваха британец за шпионаж за съветското разузнаване
Британец, обвинен в шпионаж за Русия в подмяна на пари, е задържан в Германия, заяви федералната прокуратура, представена от Агенция Франс Прес. Зап...

Защитата била посъветвала Йенс Ф. да не се признава за отговорен, като твърди, че няма доказателства, че е предал информацията на руснаците.

Според юриста на обвинения Фридрих Хумке делото на прокуратурата се основава на живота на неговия клиент - който в миналото е бил офицер от армията в някогашната комунистическа.

Прокурор Щупи призна, че други хора биха могли да са имали достъп до етажните проекти, само че твърди, че обвиняването се основава на пътя, по който е предходна информацията. Ключови индикатори са по кое време файловете са непокътнати и по какъв начин са съхранени, сподели той.

Очаква се съдът да гледа делото до края на септември.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР