Германският синдикат на служителите в обществените услуги Ферди (Verdi) и

...
Германският синдикат на служителите в обществените услуги Ферди (Verdi) и
Коментари Харесай

Германски синдикати подготвят масови транспортни стачки в понеделник

Германският профсъюз на чиновниците в публичните услуги " Ферди " (Verdi) и профсъюзът на работещите в железниците и превоза Е Фау Ге (EVG) възнамеряват стачки, които се чака да причинят огромни нарушавания в жп услугите и по летищата идния понеделник, 27 март. Това заяви Ройтерс, базирайки се на осведомени източници.

Синдикатите отхвърлиха коментар преди конференцията, която е планувана за четвъртък, 23 март.

" Ферди " договаря за размера на възнагражденията от името на към 2,5 милиона работещи в обществения бранш, в това число чиновници на компании за публичен превоз и летища.  Е Фау Ге води договаряния за близо 230 000 чиновници на жп оператора " Дойче бан " (Deutsche Bahn) и автобусни компании. 

Най-голямата европейска стопанска система в последно време е залята от стачки на фона на продължаващите групови договаряния за увеличение на заплатите, до момента в който по-високите цени на храните и силата нанесоха удар на приходите и виталния стандарт на жителите.

Заради стачка на четири немски летища предишния петък (17 март) стотици полети бяха анулирани, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР