Германският синдикат на работещите в сектора на услугите Verdi призова

...
Германският синдикат на работещите в сектора на услугите Verdi призова
Коментари Харесай

Германският синдикат Verdi призова служителите на Air Berlin да стачкуват

Германският профсъюз на работещите в бранша на услугите Verdi прикани за дейни протестни дейности през днешния ден, с които чиновниците на банкрутиралия авиопревозвач Air Berlin да изразят митинга си на берлинското летище Тегел, съобщи ДПА.

Протестните дейности целят да поддържат личния състав на самолетната компания по време на процедурата по неплатежоспособност.

Според Ферди бъдещето на чиновниците на Air Berlin би трябвало да бъде взето под внимание.

Това включва, наред в всичко останало, искане за основаване на краткотрайна компания, разгласи през вчерашния ден Verdi.

С тази цел Air Berlin, Lufthansa и другите самолетни компании би трябвало да поемат обществена отговорност и да обезпечат средства, сподели Ферди.

Миналата седмица Lufthansa се споразумя да заплати 210 милиона евро за 81 от общо 140-те самолета на Air Berlin и да наеме 3000 от неговите над 8000 фрагменти.

Сумата е част от планувана обща инвестиция за 1,5 милиарда евро.

Продължават договарянията сред Air Berlin и Easyjet за продажбата на до 25 самолета, като представител на Air Berlin сподели през вчерашния ден, че към момента не е реализирано съглашение.

Вторият по величина авиопревозвач в Германия беше заставен да стартира процедура по банкрут през август, откакто най-големият му акционер, Etihad, спря финансовата си поддръжка поради дългогодишните загуби на компанията.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР