Германският шампион Байерн (Мюнхен) победи с 2:0 като домакин един

...
Германският шампион Байерн (Мюнхен) победи с 2:0 като домакин един
Коментари Харесай

"Байерн" излезе начело в Бундеслигата след успех над "Лайпциг"

Германският първенец " Байерн " (Мюнхен) победи с 2:0 като хазаин един от директните си съперници за купата " Лайпциг ". Успехът пристигна елементарно за баварците, които от 13-ата минута играха с човек повече поради аления картон на капитана на " биковете " Вили Орбан за нарушаване против Ариен Робен.

Головете за първенците означиха Хамес Родригес и Роберт Левандовски. Полският изпълнител вкара своя десети гол от началото на сезона, с което се изравни с лидера при реализаторите Пиер-Емерик Обамеянг.

Успехът изкачи " Байерн " отпред в класирането с 23 точки, откакто по-рано денем " Борусия " (Дортмунд) направи неверна стъпка и загуби с 2:4 при гостуването си на " Хановер ". Жълто-черните нямат победа в последните си три мача, като записаха две загуби и едно тъждество. " Борусия " остава с 20 точки на второ място, а " Лайпциг " е трети с 19.

Победата над " Лайпциг " е трета поредна без позволен гол за " Байерн " в Бундеслигата под ръководстово на завърналия се Юп Хайнкес. Двубоят беше втори сред двата тима в границите на няколко дни, откакто в сряда баварците надделяха " биковете " след дузпи за Купата на Германия. В трети следващ мач във всички шампионати противникът на първенците получи червен картон.

27 - @FCBayernEN are undefeated for 27 Bundesliga games in the Allianz Arena (21 wins, 6 draws) - new club record. Home. #[email protected]/WmDdGFLc0x
— OptaFranz (@OptaFranz) October 28, 2017

Срещата предстоящо стартира с напън на футболистите на " Байерн ", които имаха по-голямо владеене на топката първоначално. Хави Мартинес можеше да изведе баварците напред в резултата, само че два пъти стреля неопределено с глава в границите на няколко минути.

В 11-ата минута задачата на " Байерн " се улесни, откакто капитанът на " Лайпциг " Орбан беше изпъден за нарушаване против Робен наоколо до наказателното поле. Холандското крило се откъсваше самичък против вратаря, само че беше спрян непозволено от бранителя.

Първоначално съдията даде жълт картон на Орбан, само че промени решението си след консултация с технологията за видео повтаряне. Капитанът на " Лайпциг " не можеше да повярва, че е изпъден, а треньорът на " биковете " Ралф Хазенхютъл одобри обстановката с иронична усмивка.


© Reuters

Робен извърши отсъдения фаул, само че ударът му беше избавен от вратаря на " Лайпциг " Петер Гулашчи. Футболистите на " Байерн " бързо се възползваха от разбалансираната защита на своя противник и откриха резултата в 19-ата минута с гол на Хамес. Колумбиецът вкара своя втори гол за баварците за сезона след подаване по земя на Робен в наказателното поле.

Атаките на първенците станаха по-остри и масирани, което докара до повече рискове пред вратата на гостите. Футболистите на " Лайпциг " се опитваха да изнесат играта надалеч от наказателното си поле, само че несполучливо.

Левандовски можеше да удвои резултата, само че негов удар с глава от близко беше избавен от Гулашчи. Голмайсторът на " Байерн " въпреки всичко съумя да се разпише в 38-ата минута след асистенция на Мартинес. Испанецът раздра защитната линия на " Лайпциг " с извеждащ пас към Левандовски, който преодоля стража на гостите с удар по земя.


© Reuters

Полякът получи контузия след гола, като се държеше за бедрото. Хайнкес реши да не рискува със положението на главния си голмайстор и смени Левандовски в края на първото полувреме с Артуро Видал.

В началото на втората част футболистите на " Байерн " понижиха оборотите. Секунди след подновяването на играта, резервата Брума направи независим пробив и стреля към вратата на " Байерн ". Стражът на баварците Свен Улрайх нямаше проблеми да улови топката, като това беше единственият по-сериозен късмет на гостите за гол до края на дуела.

След седмица на 4 ноември е огромното дерби на Германия сред " Борусия " и " Байерн ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР