Германският шампион Байерн Мюнхен и Борусия Мьонхенгладбах играят при в

...
Германският шампион Байерн Мюнхен и Борусия Мьонхенгладбах играят при в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Байерн 1:2 Борусия Мьонхенгладбах, греда за баварците

Германският първенец Байерн Мюнхен и Борусия Мьонхенгладбах играят при в първи дуел от 18-ия кръг на Първа Бундеслига. Роберт Левандовски откри резултата в 18-ата, а Флориан Нойхаус изравни в 27-ата минута. Щефан Лайнер донесе цялостния поврат в 31-ата минута. Срещата под снега на „ Алианц Арена “ можете да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 3 , както и онлайн на платформата.

Дни преди срещата имаше опасения, че тя няма да се организира заради многото болни от ковид в двата отбора. В последна сметка решението беше срещата да се организира по проект.

Наставникът на „ баварците “ Юлан Нагелсман няма да може да разчита на Даю Упамекано, Корентен Толисо, Йосип Станишич, Лерой Сане, Буна Сар, Омар Ричардс, Танги Нианзу, капитанът Мануел Нойер, Люка Ернандес, Леон Горецка, Алфонсо Дейвис, Кингсли Коан и Ерик Максим Чупо-Мотинг, които са навън по разнообразни аргументи. Добрата вест обаче е завръщането на Йосуа Кимих, който започва като титуляр в първия си мач от 6-и ноември предходната година.

„ Жребчетата “ пък ще бъдат без Кенан Бенетс, Рами Бенсебайни, Мамаду Дукоре, Йонас Хофман и Денис Закария.

Байерн е водач в класирането с 43 точки, с девет пред втория Борусия Дортмунд. Гладбах се показват дост едва от началото на сезона и заемат едвам 14-а позиция, като са на единствено три точки от рисковата зона. По-рано през сезона обаче Борусия разгроми първенеца с гръмкото 5:0 и го изхвърли от шампионата за Купата на Германия.

/ /

Срещата започва в умерено движение под изобилния снеговалеж в Мюнхен.

Домакините сътвориха първата забавна ситуаиця в осмата минута, когато получиха право да изпълнят директен свободен удар пред наказателното поле. Марсел Забитцер стреля непосредствено, само че в стената. Впоследствие обаче топката стигна до Серж Гнабри отдясно в пеналтерията, който нанесе прецизен удар от придвижване, само че той бе избит от вратаря Ян Зомер.

Пет минути по-късно "баварците " получиха новшанс да открият резултата. Забитцер опита извеждащо подаване, което рикошира в състезател на гостите и попадна на пътя на Роберт Левандовски отляво в наказателното поле, след което полякът залъга технично противник и стреля, само че Зомер излезе и парира удара.

Натискът на Байерн даде резултат в 18-ата минута, когато резултатът бе открит. Гнабри смъкна отлично с едно допиране за Томас Мюлер отдясно в половината на Борусия, след което капитанът на "баварците " незабавно откри Левандовски. Полският голмайстор пое добре топката около Нико Елведи и с мощен удар в близкия ъгъл не остави шансове на Зомер - 1:0.

Борусия обаче бързо сподели, че няма да се съобщи и изравни в 27-ата минута с първия си удар към вратата на Свен Улрайх. Гостите разиграха добре по десния фланг, а бранителите на Байерн позволиха неточност като не съумяха да изчистят добре центрирането и Флориан Нойхаус се оказа на свободна позиция да стреля несмущаван, който изненада Улрайх и означи сред краката му – 1:1.

Гостите се разиграха и съумяха да стигнат и до цялостни яобрат единствено четири минути по-късно. Матиас Гинтер центрира в наказателното поле от ъглов удар, където Щефан Лайнер съумя да се вклини сред Левандовски и Бенжамен Павар, след което стреля с глава. Улрайх докосна топката, само че не съумя да я избие и тя попадна за повторно във вратата му - 1:2.

Байерн опита да

LIVE |

1:0 Роберт Левандовски 18'

1:1 Флориан Нойхаус 27'

1:2 Щефан Лайнер 31'

Стартови сформира на двата тима:

Tonight's starting XI against Gladbach
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР