Германският шампион Байерн Мюнхен е готов да плати зашеметяващата сума

...
Германският шампион Байерн Мюнхен е готов да плати зашеметяващата сума
Коментари Харесай

В Англия: Байерн изпреварва Арсенал за капитана на Уест Хем

Германският първенец Байерн Мюнхен е подготвен да заплати зашеметяващата сума от 110 милиона евро, с цел да вземе капитана на Уест Хем - Деклан Райс, твърди The Mirror. Баварците, които в събота опазиха купата си в Бундеслигата, са решени да победят Арсенал в борбата за 24-годишния полузащитник.

Челси също има предпочитание да се укрепи с британския национал, само че първо ще би трябвало да продава ненужни играчи, с цел да се съобразят с разпоредбите на финансовия феърплей. От Байерн имат вяра, че могат да надвият и двата лондонски тима, като треньорът Томас Тухел към този момент е осъществил контакт с Райс.

Халфът приказва намерено за упоритостта си да играе в Шампионската лига. Титлата на Байерн в Германия е 11-ата поредна, само че на „ Алианц Арена “ ще желаят да похарчат пари през лятото, откакто бяха разрушени от Манчестър Сити на четвъртфиналите в Шампионската лига предишния месец.

Проблемът обаче може да бъде цената, която Уест Хем желае. Смята се, че „ чуковете “ правят оценка Райс на повече от това, което германците оферират. Манчестър Юнайтед и Ливърпул също наблюдават финалиста от Европейското състезание с Англия, защото и двата клуба желаят да се подсилят в халфовата линия през лятото.

Изданието оповестява още, че на Райс ще бъде разрешено да напусне „ чуковете “, в случай че желаната от лондончани цена бъде платена. По-рано се пика, че полузащитникът ще осведоми Уест Хем, че избира да премине в градския противник Арсенал. „ Артилеристите “ желаят Райс да размени Гранит Джака, който съвсем несъмнено ще облече екипа на Байер Леверкузен.

Въпреки това се счита, че Райс е провел диалози с треньора на Байерн Тухел през последните дни и изкушението да се причисли към един от европейските тимове в тежка категория може да се окаже примамливо предложение. На този стадий също не е ясно какъв брой е подготвен да заплати Арсенал, с цел да притегли Райс това лято.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР