Германският Шалке 04 обяви днес, че клубът е загубил около

...
Германският Шалке 04 обяви днес, че клубът е загубил около
Коментари Харесай

Шалке обяви внушителни загуби за 2020-та

Германският Шалке 04 разгласи през днешния ден, че клубът е изгубил към 53 милиона евро през 2020-а година, което е с към два пъти повече спрямо предходната година, когато финансовите провали са били в размер на 27 милиона евро.

Изправен пред напълно действителната заплаха от изпадане от елита, оборотът на клуба е паднал с към 100 милиона евро, съпоставен с 2019-а година, и сега е към 175 милиона от европейската валута. Причината за недостига е, наред с други неща, доста по-ниските доходи от феновете, гарантиращи билети, консумация и кетъринг. Приходите от спонсорство също внезапно са спаднали.

Заради пандемията, Шалка и останалите тимове от Германия играят пред празни трибуни, както тази пролет, по този начин и по-голямата част от предходната каленварна година. Перспективите пред тима обаче са много мрачни. Те са на последното място в Бундеслигата с 15 точки по-малко от Майнц - последният тим, който е отвън зоната на изпадащите.

Едно слизане във Втора Бундеслига би имало още по-драстични финансови последствия за за обичайния немски клуб, който през 2018-а година приключи на 2-о място. Финансовият шеф на клуба Кристина Рюл-Хамерс пресметна от своя страна, че общо финансовите загуби поради ковид ще бъдат към 70 милиона евро до края на този сезон.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР