Германският съд за социални дела счита, че граждани на ЕС,

...
Германският съд за социални дела счита, че граждани на ЕС,
Коментари Харесай

Съдът в Германия не позволява трайно изключване на социалните помощи за граждани на ЕС

Германският съд за обществени каузи смята, че жители на Европейски Съюз, живеещи и търсещи работа в Германия, не могат да бъдат изключени трайно от системата за обществено подкрепяне. Това решение удостоверява по-ранно, от декември 2015 година, съгласно което всеки жител на Европейски Съюз, даже и без работа, има право 6 месеца да получава обществени помощи.
Според немската конституция страната би трябвало да обезпечи на всеки, в това число и на чужденците, витален най-малко, в случай че живеят дълготрайно време в страната, написа БГНЕС.
Това правосъдно решение разтревожи общините, които обезпечават обществените помощи в Германия. Те се притесняват, че това ще притегли жители на Европейски Съюз от страни с по-нисък стандарт на живот като Румъния и България. Германия приема максимален брой жители на Европейски Съюз.
Опасявайки се, че системата за обществено подкрепяне няма да издържи, Берлин реши да втвърди изискванията за достъп за тези жители. Така в края на 2016 година Германия одобри серия от ограничения, които плануват хора, които живеят в страната, само че не работят, да нямат право на обществени помощи, преди да навършат пет години законен престой в Германия. Хората, които тази мярка визира, имат право да изискат краткотрайна помощ най-много за 1 месец до отпътуването им.
Решението на съда е по случай с полякиня и българка. То удостоверява решение от декември 2015 година, което пък дефинира като противоконституционно цялостното отнемане от обществени помощи на жители от Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР