Германският съд отхвърли искане да бъде освободен мъж, изтърпяващ доживотна

...
Германският съд отхвърли искане да бъде освободен мъж, изтърпяващ доживотна
Коментари Харесай

Отхвърлиха молбата на канибал за предсрочно освобождаване, лежи доживот

Германският съд отхвърли искане да бъде освободен мъж, изтърпяващ доживотна присъда за канибалското ликвидиране на различен мъж, с който се бил срещнал, при случай, ужасил Германия при започване на предишното десетилетие, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Армин Майвес, който беше наказан за ликвидиране и нарушение на покоя на мъртвите, излежава доживотна присъда в пандиза. В Германия е процедура хората с доживотни присъди да бъдат освободени предварително, откакто са изтърпели 15 години от тях. Съдът в град Касел обаче отхвърли настояването за предварителното освобождение на Майвес, след което апелативният съд във Франкфурт отхвърли и обжалването на решението.

В решението на съда във Франкфурт се споделя, че съдиите на по-долната инстанция вярно са определили след рекомендация на специалисти, че " все още не са налице удобни изгледи " за бъдещото му държание.

Майвес беше задържан през декември 2002 година поради гибелта година по-рано на Бернд Юрген Брандес. Майвес съобщи, че Брандес се бил отзовал на негова публикация в интернет за млад мъж за " ликвидиране и консумация ", както и че Брандес поискал да бъде погубен с нож, откакто изпие цяло шишенце с лекарство, с цел да изгуби схващане. Майвес направил видеозапис на убийството.

През 2004 година той беше приет за отговорен за преднамерено ликвидиране и беше наказан на 8,5 години затвор, само че прокуратурата апелира присъдата.

Федералният съд не одобри по този начин дефинираните обвинявания в ликвидиране, анулира присъдата и подреди делото да бъде върнато за ново разглеждане с претекста, че съдът на по-долната инстанция не е взел под задоволително внимание половите подбуди за убийството.

При повторното разглеждане на делото Майвес беше приет за отговорен в ликвидиране и получи доживотна присъда през 2006 година

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР