Германският радиотелевизионен канал Tagesschau.de хвърля интересен поглед върху развитието на

...
Германският радиотелевизионен канал Tagesschau.de хвърля интересен поглед върху развитието на
Коментари Харесай

В Израел нервите заради коронавируса също са много опънати

Германският радиотелевизионен канал Tagesschau.de хвърля забавен взор върху развиването на епидемията от ковид в Израел. Там една четвърт от популацията към този момент е изгубило работата си поради рецесията.
Преди няколко дни в израелски ефирен канал станал скандал. Двама мъже спорели за вярната реакция против ковид: единият е стопански консултант на премиера Бенямин Нетаняху, а Харел Визел управлява израелска компания за облекло.
Седнали един до различен, те крещели и се доближили може би малко близичко за време на зараза от ковид. " Надявам се да нямате ковид, тъй като плюете, до момента в който говорите ", споделил съветникът на Нетаняху. " Съжалявам – дал отговор ръководителят на компанията. - Надявам се, че никой от нас няма ковид и вие и вашето семейство ще останете здрави. "
В Израел в наши дни нервите също от време на време са много опънати, разяснява Tagesschau. Магазините на стилната верига на Wiesel Fox също са затворени сега. Доскоро Израел имаше на практика цялостна претовареност, само че в този момент равнището на безработица е 25%.
Най-накрая Визел изискал да знае от държавното управление по кое време епидемията ще завърши. " Нуждаем се от ясни известия. Преди два дни взехме решение, че ще се върнем след уикенда. Сега се споделя, че Нетаняху желае да ни уведоми в четвъртък. Не че хората не знаят. "
В Израел празнуването на Пасха към момента продължава, само че има строги ограничавания при излизане. Според държавното управление, разпространяването на ковид се забавя. Нетаняху дава обещание скоро да вземе решение за свободно излизане от домовете. " До уикенда ще завършваме решение, което ще се отрази както върху стопанската система, по този начин и върху просветителната система. Дори последователно можем да прекратим карантината, само че това ще бъдат мудни стъпки, цялостни с отговорност ", споделя той.
Напрежението поражда и в границите на израелското държавно управление в изискванията на пандемията. Министерството на финансите на страната упорства рестриктивните мерки да бъдат прекъснати допустимо най-скоро. Негови представители предизвестяват за съдбовни последствия за стопанската система.
Изследователи от университетите в страната също изричат свои визии. Математиците от университета в Бар Илан желаят да разделят популацията на Израел на две групи, като на открито може да излиза единствено една група, другата си стои по домовете. След една седмица те се разменят. Този модел има за цел да понижи броя на контактите. Целта е също да се понижи броят на тези, които нямат признаци, само че заразяват други хора на обществено място. Спирането би трябвало да бъде прекъснато най-малко частично, без да се рискува нова вълна от инфекции.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 16 април "
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР