Германският производител Next.e.Go Mobile SE няма да стои завод за

...
Германският производител Next.e.Go Mobile SE няма да стои завод за
Коментари Харесай

Германският производител Next.e.GO няма да строи завод за електромобили у нас

Германският производител Next.e.Go Mobile SE няма да стои цех за електрически коли у нас. Компанията е подала молба за оповестяване на фалит. Това заяви немското издание WirtschaftsWoche. Компанията стана жертва на все по-евтините и налични електрически автомобили от Китай и на мощната конкуренция в родната Германия.

Производителят имаше планове да построи три нови микрофабрики в Европа и Съединени американски щати, с цел да разшири производството на своите евтини, дребни електрически коли за градския трафик.

Според информация от WirtschaftsWoche, централното дъщерно сдружение Next.e.Go Mobile SE е подала молба за неплатежоспособност. Решението е взето на фона на последните отрицателни развития и провокации в промишлеността за електрически коли и неустойчивостта на финансовите пазари.

През 2021 година тогавашният министър председател Кирил Петков уверяваше, че немската компания Next.e.Go ще влага над 140 млн. евро в цех за произвеждане на електрически автомобили край Ловеч. От българският цех компанията трябваше да изкарва по 30 000 автомобила годишно. Също по този начин трябваше да обезпечи работа на над 1000 души.
 Окончателно: България ще създава електрически автомобили
Окончателно: България ще създава електрически автомобили

До 20 000 немски електрическия автомобил на година на терена на цех " Балкан " в Ловеч
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР