Германският производител на товарни автомобили Daimler Truck е продал своя

...
Германският производител на товарни автомобили Daimler Truck е продал своя
Коментари Харесай

КамАЗ вече няма нищо общо с Daimler Truck

Германският производител на товарни коли Daimler Truck е продал своя 15-процентов дял в известната съветска компания " КамАЗ ", заяви пред " Ведомости " генералният шеф на предприятието Сергей Когогин.

Кой е купувачът и каква е сумата по договорката не се оповестява.

" КамАЗ ", чиито произведения са познати и необятно употребявани и в България от времената на комунизма чак до наши дни, работеше от 2009 година с Daimler, които са част от Mercedes-Benz Group в рамките и на взаимното дружество Daimler Kamaz. То произвеждаше коли, камиони и рейсове.
 Путин зад кормилото на КАМАЗ откри Кримския мост (Видео)
Путин откри най-дългия мост в Европа (Видео)

Президентът на Украйна назова откриването " цинично " и " следващото доказателство, че Кремъл не се интересува от интернационалното законодателство

С експлоадирането на войната в Украйна, обаче, взаимната активност спря. Когогин разяснява пред съветското издание, че от февруари 2022 година немският тръст не взе участие в работата на производителя: " За нас е по-важно, че прекратяването на връзките с европейските сътрудници, което абсолютно промени продукцията ни, не повлия на опциите ни да произвеждаме и да развиваме моделите си ".

Най-големият акционер в " КамАЗ " е държавният защитителен колос " Ростех " с 47,1%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР