Германският производител на техника и оборудване за енергетиката Siemens Energy

...
Германският производител на техника и оборудване за енергетиката Siemens Energy
Коментари Харесай

Siemens Energy премина от загуба към голяма нетна печалба

Германският производител на техника и съоръжение за енергетиката Siemens Energy AG, приключи първото тримесечие на фискалната 2024 година (октомври-декември 2023 г.) с чиста облага възлизаща на внушителните 1,55 милиарда евро. И това е в случай, че за същия интервал на 2022 година (4-тото тримесечие на 2022 г.), компанията беше на загуба от 473 милиона евро.

Както оповестяват от компанията, приходите за финансовото тримесечие, завършило на 31 декември 2023 година, са се нараснали с 13% на годишна база, до 7,65 милиарда евро. Обемът на новите поръчки за интервала е скочил с 24% до 15,38 милиарда евро, като поръчките общо доближават към този момент 118 милиарда евро.

За настоящата фискална година, завършваща на 30 септември, Siemens Energy резервира прогнозата си растеж на приходите от 3-7%.
 Некачествени вятърни турбини
Некачествени вятърни турбини " издухаха " една трета от пазарната стойност на Siemens Energy

Отстраняването на дефектите ще коства над 1 милиарда евро и ще отнеме години

Компанията Siemens Energy е основана през 2020 година, вследствие на отделянето от Siemens AG в независима компания на бизнеса с производството на съоръжение за газови, въглищни и вятърни електроцентрали.

Новосъзданената компания работи на практика по цялата енергийна верига - от производството и преноса на сила до съхранението й. Компанията е показана допълнително от 90 страни в света и има общо над 92 хиляди чиновници.

Пазарната капитализацията на Siemens Energy единствено за последните три месеца, " подскочи " с 58%, до 10,86 милиарда евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР