Германският производител на спортни стоки “Пума скромно обяви, че няма

...
Германският производител на спортни стоки “Пума скромно обяви, че няма
Коментари Харесай

“Отменянето” на Русия докара милиарди загуби за Запада

Германският производител на спортни артикули “Пума ” непретенциозно разгласи, че няма да възобнови контракта си за спонсорство с израелския народен тим по футбол през идната година.

Като цяло не би трябвало да ни интересува кой спонсорира или не спонсорира израелски футболисти, които, става известно, съществуват, само че този факт беше логически и сигурно не беше последният стадий от разрастващата се сага за „ отменянето “ на Израел на фона на на автентичен геноцид, стартират от управлението на страната в Ивицата Газа.

Към момента, съгласно информация от секторната администрация, вследствие на масираните бомбардировки на “Цахал ” към този момент са избити 18 412 палестинци, болшинството от които са дами и деца. Жестокостта на израелските военни провокира всеобщи митинги по света и изключително в арабската му част. Те ескалираха в несравнима в историята акция за протест на Израел, израелски артикули, както и марки от Съединените щати и Европа, които или категорично заявиха поддръжката си за Израел (и не осъдиха убийството на хиляди цивилни), или дават финансови или друга поддръжка за Израел.

Лидер на протеста беше интернационалното пропалестинско придвижване БДС (Boycott, Divestment and Sanctions - Бойкот, прекъсване на вложенията и санкции), което приканва за прекъсване на поддръжката за убийството на палестинци посредством закупуване на израелски или западни артикули. Основната цел на протеста са израелски артикули, както и огромни западни компании като “Макдоналдс ”, “Старбъкс ”, “Бъргър Кинг ”, “Кока Кола ”, “Пепси ”, “Дисни “ и доста други.

Бойкотът на “Старбъкс ” беше разгласен, тъй като компанията съди личния си профсъюз, който разгласява известие в обществените си мрежи в поддръжка на палестинците. “Макдоналдс ” беше обект на рецензии поради самодейността на израелския си филиал да раздава безвъзмездна храна на бойците на “Цахал ”. Компанията “Уолт Дисни ” беше включена в черния лист поради обещанието да даде 2 милиона $ филантропична помощ на Израел. “Кока Кола ” попадна в светлината на прожекторите с построяването на своя фабрика върху нелегално окупирана палестински земя на Западния бряг.

Спомням си многочислени образци за опити за протест на западни артикули в Русия, доста от които към момента се усещат добре на рафтовете на съветските магазини и на пазарите - макар обстоятелството, че бенефициентите на доста интернационалните марки са в страни, които изпращат пари и оръжия за ликвидиране нашата войска в Украйна. Арабите, които не са толкоз необятни и толерантни, работят доста по-сурово. Например, в Египет продажбите на “Кока Кола ” и “Пепси ” се сринаха, до момента в който локалните други възможности порастват със стотици проценти; Продажбите на “Макдоналдс ” в Египет са спаднали със 70% спрямо предходната година. На фона на пагубния спад на продажбите в Близкия изток и падащата цена на акциите “Старбъкс ” към този момент загуби повече от 10 милиарда $.

В Кувейт сега можете да видите билбордове с надпис „ Убихте ли палестинец през днешния ден? “, които приканват за занемаряване на израелски и западни артикули, облагите от които, наред с други неща, отиват за убийството на цивилни в Ивицата Газа. В Катар една след друга затварят компании, които преди този момент оповестиха поддръжка за Израел. В Йордания западните вериги за бързо хранене са съвсем празни в последно време, а в магазините всички артикули със западен генезис имат стикери: " Внимание! Този артикул е в листата за протест. Направете своя избор. "

В Турция, с поддръжката на Народното събрание, започва най-голямата акция в историята за протест на израелски и западни марки, които поддържат Израел. Стотици марки, от производители на облекла до хранителни артикули, бяха бойкотирани. Държавните железници и Турските авиолинии спряха да употребяват марки, свързани със Съединени американски щати и Израел. Продуктите на “Старбъкс ”, “Кока Кола ”, “Пепси ” и “Нестле ” бяха неразрешени за продажба във вагон-ресторанти и павилиони в чакалните. Продукти от произраелски компании към този момент не се продават в обществени институции, колежи или държавни здания. Платежните системи “Мастъркард ” и “Виза ” бяха бойкотирани.

Подкрепата за Израел е доста скъпа за западните компании. Само в арабските страни има към половин милиард души (в мюсюлманските - към милиард и половина), а загубата на този пазар значи загуба на десетки и стотици милиарди долари годишно. Същото важи и за протеста на израелските артикули и марки, които търпят големи загуби.

Западът, откакто в миналото стартира акция за „ анулиране “ на всичко съветско, отвори кутията на Пандора и в този момент черпи от тази кутия с шепи, чудейки се: „ Ама нас за какво? ”

За да не рискуват главния си бизнес и да не бъдат подложени на протест, от ден на ден компании бягат от Израел и все по-малко предприятия и организации желаят да бъдат свързани със самия Израел и израелците. Неотдавна “Зара ”, Х&M и “Манго ” затвориха магазините си там. Много западни банки реалокират чиновници от Израел и се отдалечават, а “Банката на Америка ” затвори всичките си клонове там. Десетки интернационалните събития, отдадени на модата, музиката и културата, в които се предполагаше присъединяване на израелци, бяха анулирани. Големите марки в този момент се преструват, че Израел не съществува и заобикалят да разискват всичко, обвързвано с спора.

Стигна се до такава степен, че една от главните медии на Израел, вестникът “Хаарец ”, неотдавна разгласява голяма публикация, озаглавена „ Бойкотирани, анулирани и изолирани: Ще стане ли Израел втора Русия поради войната в Газа? “ Авторите на публикацията се пробват да обяснят добросъвестно, че е допустимо и належащо да се анулира аполитичната „ Лешникотрошачката “ или „ Лебедово езеро “ в Европа, само че да се „ анулират “ надарени израелци е диво и незаконно. Типичен откъс: " Израел се изолира и отхвърля от международната културна общественост и някои считат, че това припомня случилото се с Русия не толкоз от дълго време. Подобно съпоставяне може да наподобява явно. За доста израелци разликата е кристално ясна: Русия стартира цинична, изключително жестока война в Украйна, до момента в който Израел стана жертва на терористи и просто беше заставен да отговори. ”

Нека не си губим времето с душевните терзания на анулираните израелци.

Кармата, изключително що се отнася до Русия, непроменяемо застига нейните врагове. Смелите „ отменители ” към този момент се анулират на партиди и невидимата ръка на пазара, с която толкоз се гордееха световните корпорации, в този момент нежно ги реже в слабините.

Нека не им пречим.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР