Германският производител на спортни стоки Adidas ще продаде бранда Reebok

...
Германският производител на спортни стоки Adidas ще продаде бранда Reebok
Коментари Харесай

Adidas продава Reebok за 2,5 млрд. долара

Германският производител на спортни артикули Adidas ще продаде марката Reebok на Аuthеntіс Вrаndѕ Grоuр зa 2,5 милиарда $ (2,1 милиарда евро), с цел да пренасочи цялото си внимание върху главната си марка, съобщи Ройтерс.

Adidas закупи Reebok за 3,8 милиарда $ през 2006 година в опит да притегли част от каузи на Nike на американския пазар. Слабото показване на Reebok обаче докара до многократни апели от страна на вложителите за продажба на марката.

В последна сметка Adidas съумя да завоюва позиции в Съединени американски щати посредством партньорски контракти с известни персони като Кание Уест, Бионсе и Фарел Уилям.

При договорката Reebok ще резервира централата си в Бостъ и ще продължи интервенциите си в Северна и Латинска Америка, както и в Европа, Русия и Азиатско-тихоокеанския район, излиза наяве от изказване на на Аuthеntіс Вrаndѕ Grоuр.

За интервал от 11 година ABG съумява да придобие повече от 30 лейбъла и 6000 магазина. Сред марките на компанията са веригите за облекла Aéropostale и Forever21, както и списанието Sports Illustrated.

„ От доста години насам сме насочили вниманието си към Reebok и сме разчувствани, че тази емблематична марка ще бъде част от нашата компания “, разяснява основният изпълнителен шеф на ABG Джeйми Coлтъp.

Mинaлия мeceц АВG пoдaдe зaявĸa зa пъpвичнo пyбличнo пpeдлaгaнe в CAЩ cлeд гoдинa нa cилeн pъcт нa пeчaлбитe.

Макар че Каспър Рорстед, който бе назначен за основен изпълнителен шеф на Adidas през 2016 година, съумя да върне Reebok на облага, марката продължи да изостава доста зад главния бранд на немската компания и понесе тежки вреди поради пандемията от COVID-19.

Миналата седмица Adidas регистрира, че приходите от продажби на артикули с марката Reebok са достигнали 823 млн. евро през първата половина на годината, като марката е донесъл чиста облага от 68 млн. евро спрямо чиста загуба от 69 млн. евро през същия интервал на предходната година.

Adidas към този момент продаде марките Rockport, CCM Hockey и Greg Norman за 400 млн. $, като те бяха част от придобивката на Reebok.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР