Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че е готов да отиде

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че е готов да отиде
Коментари Харесай

Щайнмайер потвърди, че в Киев са отказали да го приемат

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер съобщи, че е подготвен да отиде в Киев дружно с сътрудници от Полша, Литва, Латвия и Естония, само че наличието му там се счита за нежелано.
„ Полският президент Анджей Дуда предложи преди няколко дни дружно с президентите на Естония, Латвия и Литва да създадем пътешестване до Киев, с цел да изпратим мощен сигнал за обща европейска взаимност с Украйна там. Бях подготвен за това, само че < …> Трябва да отбележа, че това е нежелателно в Киев “, сподели той пред кореспонденти във Варшава.

Сега Щайнмайер е на посещаване в Полша. Както писа таблоидът Bild, той планираше да посети Украйна на 13 април, само че Владимир Зеленски отхвърли да го одобри „ заради тесни връзки с Русия “. В същото време се сподели, че в Киев могат да дойдат и други политици от Европейския съюз.

" Тесните връзки на Щайнмайер с Русия " значи, че до момента в който към момента е бил отпред на външното министерство, той се е срещал с съветския външен министър Сергей Лавров, написа Bild. Освен това немският президент беше огромен последовател на газопровода " Северен поток 2 " и се счита архитектът на отзивчивата към Русия политика на федералното държавно управление.
Според изданието президентският офис е получил " ясно изказване " от Киев, че сега няма подготвеност за среща, само че не е изключено и в бъдеще.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР