Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер вчера изрази загриженост от възможни непоправими

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер вчера изрази загриженост от възможни непоправими
Коментари Харесай

Щайнмайер: Тревожа се за бъдещето на нашето трансатлантическо партньорство

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер през вчерашния ден изрази угриженост от вероятни " непоправими вреди " в връзките сред Европа и Съединени американски щати, след решението на президента Доналд Тръмп да наложи вносни мита върху стоманата и алуминия от Европейския съюз и рецензиите му към немското политическо управление, съобщи Ройтерс.

" Тревожа се по-малко за бъдещето на американската народна власт, в сравнение с за бъдещето на нашето трансатлантическо партньорство ", споделя Щайнмайер в тирада, която ще произнесе в Лос Анджелис, предава Българска телеграфна агенция.

" Но вредата от днешното разтърсване може да е още по-дълбока, дълготрайна и на първо място непоправима ", прибавя президентът на Германия, който на два пъти беше външен министър.

В понеделник Тръмп взе на прицел федералната република, където съдружното държавно управление на канцлерката Ангела Меркел е въвлечено в изострен спор по имиграционната политика.

" Хората в Германия се обръщат против своето управление до момента в който /въпросът за/ миграцията раздрусва към този момент отслабналата коалиция в Берлин. Престъпността в Германия е във напредък. Голяма неточност, направена в цяла Европа с допускането на милиони хора, които толкоз мощно и нападателно трансформират тяхната просвета ", написа Тръмп в Туитър.

Ден по-късно Меркел отхвърли изказванието на Тръмп, че мигрантите са причина за скок в престъпността в Германия и посочи, че статистиката демонстрира, че в действителност престъпността понижава.

Щайнмайер акцентира в речта си: " Вярвам, че Америка има потребност от сътрудници...Но Америка може да признае такова партньорство, единствено в случай че гледа на " Запада " като освен това от точка на компаса, а на света като освен това от боксов кръг, където всеки се бие против всеки ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР