Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер призова днес да се предприемат решителни

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер призова днес да се предприемат решителни
Коментари Харесай

Германският президент призова за решителни действия за климата

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер прикани през днешния ден да се подхващат решителни дейности в битката против изменението на климата, съобщи ДПА. Неслучайно го направи в тирада, която произнесе в японския град Киото – родното място на основно съглашение, обвързвано с околната среда.

По време на визитата си в античния град Щайнмайер насочи вниманието към признатия преди към 25 години Протокол от Киото за понижаване на излъчванията на парникови газове. " Духът на Киото би трябвало да е жив ", сподели немският президент в речта си в университета " Дошиша ". „ Не бива да изоставаме с реализирането на задачите, макар многото рецесии. По-скоро би трябвало да реализираме даже повече “, предизвести Щайнмайер “.

Германският президент изрази вяра, че идната конференция на Организация на обединените нации за климатичните промени КОП 27, която ще се организира в египетския курорт Шарм ел Шейх, ще " резервира амбициозните цели за осъществяване на уговорките от Париж и Глазгоу. “

Щанмайер сподели, че светът би трябвало да предприеме нужните стъпки за преструктуриране на международните общности.

С подписването на Протокола от Киото през 1997 година страните се споразумяха за първи път да понижат излъчванията на парникови газове. Като първа стъпка индустриализираните страни се съгласиха да понижат до 2012 година излъчванията си с минимум 5% от равнищата им през 1990 година

Споразумението, което влезе в действие през 2005 година, до момента е утвърдено от 191 страни и Европейски Съюз. Въпреки че Съединени американски щати подписаха протокола през 1998 година, те остават единствената индустриализирана страна, която към момента не го е утвърдила.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР