Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер пристига следващата седмица на тридневно официално

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер пристига следващата седмица на тридневно официално
Коментари Харесай

Германският президент на първо официално посещение в Турция

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер идва идната седмица на тридневно публично посещаване в Турция - първата му аудиенция в страната в качеството на президент на Германия, съобщи турската частна телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция. 

Визитата, проведена във връзка 100-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред Турция и Германия, ще продължи от 22 до 24 април и ще обхване три града.

Първата спирка на Щайнмайер ще бъде Истанбул, където той ще участва на гала, проведена на железопътната гара Сиркеджи. Това е гарата, от която турските гастарбайтери потеглят с трен за Германия по покана на западногерманското държавно управление, което през 1961 година подписва с Турция съглашение за набиране на работна ръка. Германският президент ще се срещне също с ръководители на немски компании, които развиват бизнес в Турция, както и с представители на неправителствени организации.

Втория ден от визитата си немският президент ще посвети на региона на разрушителните трусове от 6 февруари 2023 година В Газиантеп той ще участва на празненствата по случай Деня на националния суверенитет и празника на децата - 23 април, в учебно заведение, издигнато от немското държавно управление.

След това той ще замине за Анкара, където има планувана среща с президента Реджеп Тайип Ердоган.

Германският президент ще беседва също и с ръководителя на най-голямата опозиционна мощ в страната - Народнорепубликанската партия (НРП) Йозгюр Йозел.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР