Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер казва, че германците от арабски и

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер казва, че германците от арабски и
Коментари Харесай

Щайнмайер казва, че арабите в Германия трябва да се дистанцират от Хамас

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер споделя, че германците от арабски и палестински генезис би трябвало да подхващат стъпки, с цел да се дистанцират от антисемитизма и палестинската група Хамас като пропалестински демонстрации в страната провокираха несъгласия.

В изявление в сряда Щайнмайер сподели, че е угрижен, че боевете сред Израел и Хамас могат да имат унищожителен резултат върху обществените връзки в Германия.

Продължете да четете

лист с 3 елементаГермания афишира цялостна възбрана на дейностите на Хамас Депутат от немската AfD, обвинен в проявление на нацистки знаци „ Пълна цензура “: палестинската диаспора в Германия се бори против репресиите завършек на списъка

„ Говорете за себе си и заемете ясна позиция против тероризма “, сподели Щайнмайер, добавяйки, че палестинците имат право да показват паника от цивилни, убити при офанзивите на Израел против Газа, само че тази независимост не включва „ апели за заличаване на страна Израел ”.

Коментарите провокираха рецензии, добавяйки опасения, че напъните на европейските страни да овладеят напрежението към войната, почнала на 7 октомври, може да се трансфорат в дискриминация против палестинците.

„ Евреите в никакъв случай не би трябвало да дават отговор за дейностите на Израел “, сподели Хю Ловат, външнополитически анализатор към Европейския съвет за външни връзки, в обява в обществените медии. „ Така че за какво Германия би трябвало да желае своите мюсюлмански жители да дават отговор за Хамас? “

Щайнмайер настоя, че не би трябвало да има антимюсюлмански расизъм или „ общо съмнение към мюсюлманите “.

Този месец Германия разгласи цялостна възбрана на дейностите на Хамас и подреди разпускането на пропалестинска група, упрекната в разпространяване на антиизраелски и антисемитски хрумвания. Хамас към този момент е избрана като „ терористична “ организация в страната.

Във вторник отчет на Германския център за проучване на интеграцията и миграцията (DeZIM) откри, че близо 40 % от немските мъже мюсюлмани са споделили, че са претърпели расизъм или дискриминация, когато са имали работа с полицията и публичните служби.

Еврейските, мюсюлманските и арабските общности по целия свят показаха безпокойствие от възходяща дискриминация и даже принуждение, до момента в който бушуват борбите в Газа.

В Съединените щати шестгодишно палестинско-американско момче беше намушкано до гибел от наемодател, който съгласно полицията бил сърдит от събитията в Близкия изток.

В средата на октомври еврейска синагога в Берлин беше бомбардирана със запалителна бомба, което накара немския канцлер Олаф Шолц да съобщи, че Германия е „ обединена за отбрана на евреите “.

Палестинските поданици на Германия споделиха, че управляващите са потушили мирните митинги, които са изцяло неразрешени в доста елементи на страната. В Берлин учебните заведения също получиха право да не разрешават обичайното палестинско облекло, като да вземем за пример кефията.

Германският боен експорт за Израел се е нараснал десетократно през последната година, заяви осведомителната организация Ройтерс в сряда, като Берлин издаде ускорени разрешителни, макар че войната на Израел в Газа, която съгласно палестинските управляващи е умъртвила повече от 10 569 души, е под удар възходяща рецензия.

Израел съобщи, че работи за разбиването на Хамас, който предприе смъртоносни офанзиви против Южен Израел на 7 октомври, при които израелските управляващи споделиха, че са умъртвили повече от 1400 души, множеството от които цивилни.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР