Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер е проявил интерес към създаването на

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер е проявил интерес към създаването на
Коментари Харесай

Германия призова за ефективни антикорупционни мерки и работещо правосъдие у нас


Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер е показал интерес към основаването на нов орган за битка с корупцията в България. По време на среща с българския държавен глава Румен Радев, Щайнмайер е уверил, че немският бизнес демонстрира мощен интерес към вложения в България, само че смята за значимо изискване предприемането на ефикасни антикорупционни ограничения и работеща правосъдна система в страната. " Колкото по-решителна е България в битката с корупцията и колкото по-солидна е правосъдната система, толкоз повече ще се ускоряват търговско-икономическите връзки сред двете ни страни ", съобщи немският държавен глава, представен от пресслужбата на Румен Радев.

Двамата разговаряха в четвъртък във Валета преди началото на форума " Арайолуш ".

Щайнмайер и Радев се съгласиха, че са нужни единение и решителни ограничения в Европейски Съюз за отбрана на демократичните полезности в страните членки и попречване на външни въздействия върху политическия и изборния развой. В прессъобщението не се прецизира за какви външни въздействия става дума. Германия още от предходната година предизвестява за рисковете от съветска интервенция сходно на тази в Съединени американски щати и Франция, а през тази година страната е в сериозна борба и с Турция, чийто президент Ердоган прикани турците в Германия " да дадат урок " на Меркел и на другите огромни политически сили по време на идните избори там. Румен Радев от своя страна направи притежание на Европейски Съюз опитите на Турция да се меси в изборите у нас през март т.г.

Германският президент е уверил българския си сътрудник, че Германия ще поддържа напъните на страната ни за гарантиране на сигурността на външната граница на Европейски Съюз.

Румен Радев изрази признателност за положителното партньорство с Берлин в региона на сигурността и превъзмогването на миграционната рецесия. " България е наясно с значимата си отговорност и прецизно извършва отговорностите си да охранява границите. На фона на непредсказуемата обстановка в района обаче, е нужна повече европейска взаимност. Националният бюджет на страната ни няма да бъде кадърен независимо да обезпечи европейската сигурност при положение на нова огромна миграционна вълна ", съобщи българският държавен глава.

Франк-Валтер Щайнмайер одобри поканата на Румен Радев да посети страната ни през идната година.

Двамата държавни глави дойдоха във Валета особено по-рано преди началото на форума " Арайолуш ", с цел да се срещнат и обсъдят положението и вероятностите пред двустранните връзки, се споделя в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР