Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер бе преизбран за втори мандат, съобщава

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер бе преизбран за втори мандат, съобщава
Коментари Харесай

Франк-Валтер Щайнмайер е преизбран за президент на Германия

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер бе избран отново за втори мандат, оповестява DW News. Той завоюва 1045 гласа от общо 1437, от които 86 въздържали се и 12 невалидни, на особено събраното за мотива Федерално заседание.

Заради огромния брой на присъстващите изборите този път се състояха не както всекидневно в пленарната зала на Райхстага, а в прилежаща парламентарна постройка с по-големи зали. Така дистанцията сред делегатите можеше да бъде спазена.

Германският президент се предлага от партията, която е спечелила изборите, само че се избира от Федералното заседание, в което влизат с изключение на всички депутати, членовете на горната камара, някогашни президенти и канцлери, актьори, учени, учители, известни хора и елементарни жители.

Изборът на Щайнмайер бе сигурен, откакто всички огромни партии оповестиха, че поддържат кандидатурата му и не излъчиха свои претенденти. Той имаше единствено трима противника за този пост - претенденти на „ Алтернатива за Германия “, „ Свободните гласоподаватели “ и Левицата.

Щайнмайер е едвам петият президент в историята на Германия, който печели втори мандат. След като одобри избора, той се обърна към депутати с тирада, в която сподели, че е на страната на всички, които предизвикват демокрацията и предизвести за огромната заплаха от нова война в Украйна.

Ние сме в разгара на заплахата от боен спор и Русия носи отговорност за това “, уточни той. „ Апелирам съветския президент Владимир Путин да разхлаби примката към врата на Украйна и да потърси път с нас, посредством който да запазим мира в Европа. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР