Германският посланик в Белград Томас Шиб предизвика буря в западната

...
Германският посланик в Белград Томас Шиб предизвика буря в западната
Коментари Харесай

Германският посланик в Белград: Бомбардирането на Югославия беше необходимо

Германският дипломат в Белград Томас Шиб провокира стихия в западната ни съседка, откакто съобщи, че бомбардировките на Югославия през 1999 година са противоречив въпрос, само че това е била нужна реакция, с цел да се спре геноцида и филантропична злополука в Косово, написа „ Новости “.

„ Наясно съм, че това е противоречив въпрос и че не е имало решение на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (за започване на военни действия). Но трябваше да се вземе някакво решение, задачата беше да се избегне филантропична злополука “, съобщи Шиб.

След това немският дипломат сподели, че бомбардировките „ са били доста сложни за Сърбия, само че не трябва да забравяме, че това не се е случило просто по този начин “. Шиб уточни, че „ преди този момент са били приложени всички дипломатически средства и беше належащо да се откри решение за Косово “.

В реакция на това ръководителят на управляващите на Войводина Игор Мирович оцени, че изказването на немския дипломат Томас Шиб за бомбардировките над Югославия през 1999 година не е дипломатично и не прилича на дипломат в суверенна страна и че би трябвало да се реагира в в сходство с подобаващи правила и конвенции.<br />
<br />
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР